En dansker er testet positiv for den nye coronavirus

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

Zand.News – En dansker på Sjælland er bekræftet smittet med coronavirus (COVID-19).

Natten til torsdag blev en dansker testet positiv for COVID-19. Det er den første konstaterede smitte med ny coronavirus i Danmark, siden virusset udbrød i Hubei-provinsen i Kina i december 2019.

Det skriver Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

Arbejdet med at inddæmme og opspore er i gang

»Vi tager den nye situation meget alvorligt. Arbejdet med at inddæmme og opspore er nu gået i gang. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at undgå at sygdommen breder sig i Danmark,« siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S).

Styrelsen for Patientsikkerhed er i tæt dialog med patienten om de personer, borgeren har været i kontakt med. Arbejdet med kontaktsporing og inddæmning er dermed gået i gang.

Den smittede borger blev onsdag testet for, om vedkommendes symptomer var tegn på COVID-19. Prøven blev sendt til Statens Serum Institut, der står for udførelsen af testen for COVID-19.

Alvorlige symptomer forekommer mest hos ældre

Statens Serum Institut har løbende foretaget test af danske borgere, der har udvist symptomer, der kunne være tegn på COVID-19. Alle prøverne er indtil onsdag testet negativ for smitte med COVID-19.

Ligesom andre former for virusbetinget lungebetændelse, er der ikke specifik medicin imod selve sygdommen, men i det danske sundhedsvæsen er der gode muligheder for at give understøttende behandling.

Den nuværende viden om COVID-19 viser, at størstedelen af patienterne kun har lette symptomer, og ikke har behov for sygehusbehandling.

De alvorlige symptomer forekommer mest hos personer, der er ældre, eller har underliggende sygdomme i forvejen, skriver Sundheds- og Ældreministeriet.

Retningslinjer anbefaler muligheden for hjemmeisolation

»Vi har i Sundhedsstyrelsen et stort fokus på sikker håndtering. I vores nye retningslinjer havde vi netop anbefalet muligheden for hjemmeisolation, også af patienter, der er smittede med den nye coronavirus,« siger direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm i en pressemeddelelse og fortsætter:

»Hvis man ikke er så syg, at man har behov for sygehusbehandling, så er det faktisk bedst at være hjemme, så man ikke risikerer at sprede smitte på sygehuset.«

Det nye smittetilfælde, som er det første i Danmark, ændrer ikke på den aktuelle risikovurdering, som Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen udsendte i tirsdags, hvor vurderingen er lav risiko for, at vi ser udbredt smitte i det danske samfund, og lav risiko for, at vores sundhedsvæsen bliver udfordret.

Læs også: Moderat risiko for coronavirus i Danmark.

»Efter udviklingen i Italien over weekenden, havde vi forventet snart at se tilfælde af COVID-19 i Danmark, så vi er ikke overraskede, og vi må forvente at se flere tilfælde i de kommende dage og uger,« siger Søren Brostrøm og fortsætter:

»Men vores strategi er fortsat at inddæmme smittespredning i Danmark. Det gør vi ved hurtigt at diagnosticere COVID-19 og ved at behandle under isolation, samtidig med at vi opsporer og håndterer personer, der har haft tæt kontakt med de smittede, så de kan gå i karantæne.«

Han tilføjer, at vi i Danmark har et velfungerende beredskab og sundhedsvæsen, der handler hurtigt ved mistanke om smitte med ny coronavirus.

Medarbejder på TV2 har været på skiferie i Italien

Der er tale om en medarbejder på TV2, der har været på skiferie i det nordlige Italien sammen med sin familie. Det skriver TV 2.

Medarbejderen kom hjem til Danmark mandag, og onsdag formiddag begyndte han at vise symptomer med hoste og feber.

Natten til torsdag blev han bekræftet smittet med COVID-19 på Roskilde Sygehus. Nu skal han opholde sig i sit hjem på Sjælland. Hans kone og søn er testet negativ.

Opdatering: Artiklen er opdateret med oplysninger og citater fra en pressemeddelelse fra Sundhedsstyrelsen.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Elchinator / Pixabay). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.