Danse-, papirtrick- og lommetyve i København

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Zand.News – Politiet advarer mod dansetyve, papirtricktyve og lommetyve i København, men man er ikke fritaget for tyveri, selvom man holder sig i Slagelse Kommune, så her er et par gode råd.

Københavns Politi har de seneste måneder set flere eksempler på lomme- og tricktyverier, og derfor har de samlet nogle gode råd til, hvordan man beskytter sig mod tricktyve. Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Borgere bliver snydt og får stjålet værdier

»Vi ser i øjeblikket flere sager, hvor borgere bliver snydt og får stjålet værdier af tricktyve, og derfor vil vi gerne gøre borgerne opmærksomme på, hvordan man bedst beskytter sig mod tricktyverier,« siger Nicklas Stage Poulsen, der er leder af tyverisektionen i Københavns Politi.

Politiet i København kører en målrettet indsats mod tyvene, og den har blandt andet resulteret i en anholdelse af en 19-årig mand i lørdags.

Han er sigtet for to tricktyverier i Indre By i København lørdag aften. I begge tilfælde blev der stjålet mobiltelefoner. Manden, som er udenlandsk statsborger, blev fremstillet i grundlovsforhør søndag, hvor han blev varetægtsfængslet i 16 dage.

I forbindelse med det ene tricktyveri brugte han “papirtricket”, som er en af de tre aktuelle metoder, som politiet gerne vil gøre opmærksom på.

Lommetyve er professionelle og bruger forskellige metoder til at stjæle værdigenstande. Det er både mænd og kvinder, og de arbejder ofte flere sammen.

Papirtricket

En tricktyv bruger et stykke papir såsom et bykort eller et A4-papir med tekst til at dække over en genstand. Det kan eksempelvis være en mobil på et cafébord.

Mens tricktyven afleder opmærksomheden med papiret, bliver mobilen stjålet.

Derfor: Vær opmærksom på din mobil eller andre ejendele, hvis en person henvender sig med et kort eller papir, når du sidder på en café eller restaurant. Undgå at placere dine værdigenstande fremme på bordet.

Dansetyven

Dansetyven afleder opmærksomheden fra tyveriet ved at “danse” med sine ofre og går ofte efter personer med synlige værdigenstande, som fralistes under “dansen”.

Dansetyvene begynder nogle gange med at give en “high five” eller med at bede ofret om at tage et billede, inden de bruger dansetricket.

I flere tilfælde har politiet set, at de udgiver sig for at være flaskesamlere for at komme tættere på borgere, der sidder i byens parker.

Derfor: Vær ekstra opmærksom på dine værdigenstande, især hvis andre personer går tæt på dig. Råb op, hvis du bliver udsat for tyveri. Tiltræk dig opmærksomhed, så andre ser, hvad der foregår.

Den klassiske lommetyv

Lommetyven stjæler fra din taske eller jakkelomme, når du er uopmærksom. Det er ofte ved travle steder i byen som for eksempel Nørreport, Hovedbanegården og Kongens Nytorv.

Derfor: Luk dine lommer og brug gerne inderlommen eller en taske med lynlås. Vær opmærksom på dine omgivelser. Dæk din pinkode ved brug af betalingskort.

Københavns Politi opfordrer til, at man med det samme ringer telefon 1-1-4, hvis man skulle være så uheldig at blive udsat for et tyveri.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Rigspolitiet). Note/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.