Boligforbedring hitter – men folk glemmer forsikringen

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Zand.News – Folk bygger, renoverer og forbedrer under corona-nedlukning, men glemmer at fortælle det til forsikringsselskabet. Det kan få betydning for en eventuel erstatning, hvis man er underforsikret.

Corona-nedlukning og karantæne i hjemmene har medvirket til, at mange danskere har investeret i boligforbedringer.

En ny undersøgelse viser dog, at blandt andet slagelserne glemmer forsikringen i farten. Det skriver IF i en pressemeddelelse, der er en reklame.

26 % oplyser ikke forsikringsselskabet om værdiforøgelsen

2020 var året, hvor danskerne blev tvunget til at sidde hjemme og blive mindet om hvert et lille boligprojekt, som har stået på huskelisten i årevis.

Måske derfor angiver knap hver femte sjællænder i en ny YouGov-undersøgelse, som er lavet for If Skadeforsikring, at de anvendt flere eller mange flere penge på boligforbedringer under corona-nedlukningen.

Blandt sjællænderne har 35 procent brugt mellem 5.000 og 49.999 kroner på boligforbedringer som renovering, nye møbler eller en ny træterrasse.

Den tendens overrasker ikke hos If Skadeforsikring, men det gibber lidt, når danskerne glemmer at berette om deres forbedringer. Samme undersøgelse viser nemlig, at hele 26 procent af sjællænderne ikke oplyser eller ikke tænker over at oplyse deres forsikringsselskab om værdiforøgelse af boligen.

»Undersøgelsen afspejler den travlhed, som byggemarkederne oplevede i foråret under den første nedlukning. Små og store byggeprojekter, som eksempelvis ny udestue, nyetableret toilet, ny tagbelægning, er blevet realiseret, men hvis man ikke informerer forsikringen om det, kan man stå i en rigtig ærgerlig situation, hvis uheldet en dag er ude,« siger kommunikationschef hos If, Birgitte Ringbæk, og understreger:

»Det er særligt de boligforbedringer der skaber værdiforøgelse, der er vigtige at melde til forsikringsselskabet, hvis forsikringen skal dække ved brand eller tyveri. Ellers kan det få betydning for erstatningen, hvis man er underforsikret.«

Et forsikringstjek kan spare penge på trods af forbedringen

Udover de store forbedringer af boligen har kunst til hjemmet også givet værdiforøgelser under corona. Det fortæller provokunstneren Kristian von Hornsleth:

»Det har været et kedeligt år for gallerierne med aflysninger. Men ved de mindre, lukkede events som vi har gennemført, der er værkerne nærmest blevet revet væk. Selvfølgelig fordi vi sælger noget kunst, der absolut ikke er kedeligt, men der er også mange som fortæller, at når det ikke kunne blive til den store sommerrejse med oplevelser, så må oplevelserne komme op på væggen og skabe refleksion over disse særprægede tider i stedet,« siger Hornsleth.

Samme oplevelse har et af Danmarks største og ældste auktionshuse Bruun Rasmussen, hvor vurderings- og salgsdirektør Kasper Nielsen også beretter om et rekordår med salg af kunstgenstande under årets corona-pandemi.

Genstande, som det netop kan være fornuftigt at opdatere indboforsikringen med, og som i tilfælde af særligt dyr eller unik kunst endda kræver en ekstra særforsikring.

Det er blandt andre disse typer investeringer i hjemmet, som er en god ide at tage en snak med forsikringen om.

»Selvom selvbetjeningen er smart, så er det i ny og næ en god idé at aftale tid med en rådgiver. Det kan også være virtuelt eller på telefon, hvor vi får rettet op på unødvendige dækninger eller nye boligforbedringer, som en udskiftet varmekilde eller nedrevet udestue,« siger Birgitte Ringbæk og fortsætter:

»Faktisk oplever omkring en fjerdedel af de kunder, som får lavet et forsikringstjek, at dækningen, foruden at blive mere retvisende, også ender med at spare dem penge.«

Øverst: Det er særligt de boligforbedringer der skaber værdiforøgelse, der er vigtige at melde til forsikringsselskabet, hvis forsikringen skal dække ved brand eller tyveri. Ellers kan det få betydning for erstatningen, hvis man er underforsikret, siger Birgitte Ringbæk fra If Skadeforsikring. (Foto: Pressefoto). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.