2,6 milliarder skattekroner på vej til Region Sjælland

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Zand.News – I dag får mange borgere penge tilbage i skat. 51.241 borgere i Slagelse Kommune skal i gennemsnit have 5.010 kroner tilbage.

Når Skattestyrelsen fra i dag udbetaler knap 19,5 milliarder kroner i overskydende skat, står cirka 500.000 borgere i Region Sjælland til i gennemsnit at få udbetalt 5.059 kroner.

51.241 borgere i Slagelse Kommune får i gennemsnit 5.010 kroner tilbage. Det oplyser Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

Mange modtager pengene på NemKonto allerede i dag

Skattestyrelsen starter i dag med at udbetale overskydende skat til de danskere, der har betalt for meget i skat i 2020.

Den overskydende skat for cirka 500.000 borgere i Region Sjælland udgør knap 2,6 milliarder kroner og svarer til 5.059 kroner i gennemsnit. 51.241 borgere i Slagelse Kommune får penge tilbage, og de får i gennemsnit 5.010 kroner.

For hovedparten af borgerne vil pengene stå på deres NemKonto allerede i dag.

»For mange er det en god dag, når de får udbetalt overskydende skat. Men det er værd at huske på, at det er et tegn på, at man har betalt for meget i skat i løbet af 2020. Derfor er det en god ide at benytte anledningen til at tjekke, om forskudsopgørelsen for 2021 stemmer, så man ikke kommer til at betale enten for meget eller for lidt i skat i år,« siger Karoline Klaksvig, der er underdirektør i Skattestyrelsen.

Mens cirka 3,6 millioner borgere ind til videre er blevet mødt af et grønt tal i årsopgørelsen, er godt 900.000 borgere blevet mødt af et rødt tal og dermed en restskat.

Restskatten udgør på nuværende tidspunkt knap 7,1 milliarder kroner – eller gennemsnitligt 7.744 kroner.

Den samlede overskydende skat og restskat til danskerne vil løbende ændre sig, idet fristen for at ændre årsopgørelsen først udløber 1. maj.

Ingen penge kan skyldes gæld eller manglende oplysninger

For borgere, hvor de enten selv eller ægtefællen har gæld til det offentlige, vil den overskydende skat i første omgang blive brugt som afdrag på gælden, inden en eventuel rest vil blive udbetalt.

Derudover vil visse borgere opleve, at deres overskydende skat tilbageholdes. Det sker enten ved større overskydende skatter, som gennemgås en ekstra gang inden udbetaling. Eller fordi Skattestyrelsen vurderer, at borgeren mangler oplysninger til årsopgørelsen.

Det fremgår af årsopgørelsen, hvorfor man ikke får den overskydende skat udbetalt.

Det er stadig muligt at rette din årsopgørelse på skat.dk

4,6 millioner borgere har siden den 12. marts 2021 kunnet se deres årsopgørelse for 2020 i TastSelv på skat.dk. Selv om mange ikke behøver at foretage sig noget, er det stadig vigtigt at tjekke, at oplysningerne stemmer.

»Uanset om man har fået en overskydende skat eller en restskat, kan man stadig nå at kontrollere, om alle oplysninger i årsopgørelsen er korrekte. Og i år er det særlig vigtigt, at man er opmærksom på befordringsfradraget. Corona-krisen har betydet, at mange har arbejdet mere hjemmefra, end de plejer og derfor ikke automatisk får fortrykt et befordringsfradrag på årsopgørelsen,« siger Karoline Klaksvig.

Udbetalingerne af overskydende skat sker på baggrund af ændringer og tilføjelser til årsopgørelsen, som er oplyst til og med den 31. marts.

Ændrer en borger efterfølgende i årsopgørelsen via TastSelv, kan man med det samme se sin nye årsopgørelse. Det fremgår også af årsopgørelsen, hvornår en eventuel overskydende skat vil blive udbetalt.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Maksym Kapliuk / iStock). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.