Videokonkurrence om svindel på nettet

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Zand.News – »Der er mange unge, der handler med andre på nettet, og vi håber derfor, at mange lærere og elever på områdets skoler og uddannelsestilbud har lyst til at tage bolden op og lege med, når der i oktober skal produceres film,« skriver politiets afdelingen for økonomisk kriminalitet.

Lav en video om, hvordan man handler sikkert med private på nettet – og vind en biograftur.

Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse om deres videokonkurrencen, som er for uddannelsesinstitutioner og de ældste elever i folkeskolen.

Skal lave en video om at undgå at blive snydt på nettet

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi inviterer alle kredsens uddannelsesinstitutioner og de ældste elever i folkeskolen til at være med i en konkurrence i oktober.

Her skal de unge arbejde med, hvordan man handler sikkert på nettet, når man køber varer fra private på internettets store loppemarkeder.

De unge skal lave en video på maksimalt 30 sekunder, hvor de for eksempel viser eksempler på, hvordan man bliver snydt, eller hvad man kan gøre for at undgå at blive snydt. Det skal være med til at motivere både dem selv og andre unge til at passe godt på sig selv, når de handler på nettet.

Politiet fik mere end 9.000 anmeldelser om svindel sidste år

»Svindel på nettet er i dag blevet så stort et problem, at det er helt afgørende, at de unge får lært at navigere sikkert, når de handler med andre private på nettet,« siger Carsten Høj Hansen, der er leder af afdelingen for økonomisk kriminalitet hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, og fortsætter:

»Alene sidste år fik politiet mere end 9.000 anmeldelser om svindel, hvor folk blev snydt i en handel med en anden på nettet. Måske fordi de lækre kondisko aldrig dukkede op, eller den telefon, som man troede var næsten ny, viste sig at være gammel og brugt. Der er mange unge, der handler med andre på nettet, og vi håber derfor, at mange lærere og elever på områdets skoler og uddannelsestilbud har lyst til at tage bolden op og lege med, når der i oktober skal produceres film.«

Den klasse, der leverer det bedste produkt, vil blive belønnet med en biograftur.

Invitation og baggrundsmateriale er tidligere i denne uge sendt ud til en række uddannelsesinstitutioner og skoleforvaltninger i kredsens syv kommuner. Man kan kontakte Lars Larsen på telefon 41 32 82 08 for mere information, hvis man vil være med.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Brian A Jackson / iStock). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.