Sjællands Universitetshospital får ny sygehusdirektør

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Zand.News – Niels Würgler Hansen bliver ny sygehusdirektør for Sjællands Universitetshospital. Han afløser Henrik Villadsen, som blev fritstillet og modtog 2,9 millioner kroner.

Niels Würgler Hansen tiltræder den 1. marts 2019 som sygehusdirektør for Sjællands Universitetshospital.

Han afløser Henrik Villadsen, som blev fritstillet i november sidste år, hvor han samtidig modtog 2,9 millioner kroner.

Skal udvikle Danmarks yngste universitetshospital

Niels Würgler Hansen kommer fra stillinger som centerdirektør for Hjertecentret på Rigshospitalet og tidligere i Finansministeriet, Sundhedsministeriet og Sundhedsstyrelsen.

»Vi får en yderst kompetent sygehusdirektør, som nu skal stå i spidsen for udviklingen af Danmarks yngste universitetshospital og samtidig sikre en solid styring af den daglige drift med overholdelse af økonomien og patienternes rettigheder,« siger adm. direktør Per Bennetsen, Region Sjælland.

Glæder sig til at møde medarbejdere og patienter

Niels Würgler Hansen er 46 år og cand.scient.pol. Han kombinerer praktisk erfaring med sygehusdrift på Rigshospitalets højtspecialiserede hjertecenter og tidligere med strategi, sundhedsøkonomi og udvikling af de store linjer i sygehusvæsnet fra de bonede gulve på Slotsholmen.

»Jeg oplever en særlig pionerånd i Region Sjælland, og det vil jeg gerne være en del af. Jeg ser frem til at være med til at forme det store universitetshospital, som nu skal bygges i Køge,« siger Niels Würgler Hansen og fortsætter:

»Jeg glæder mig allermest til at møde medarbejderne og patienterne på Sjællands Universitetshospital og sætte mig ind i deres dagligdag. Det er utroligt spændende at opbygge et nyt universitetshospital med forskning og specialisering i samarbejde med ledere og medarbejdere til gavn for patienterne.«

Fritiden går med familie samt jagt, fiskeri og løbeture

Niels Würgler Hansen er gift med Marlene Würgler, der er enhedschef i Kompetencecenter for patientoplevelser i Region Hovedstaden.

Parret har to børn og bor i Vanløse. I fritiden banker hjertet for jagt og fiskeri, mens løbeturene mest er for at holde sig i form.

Læs også: Sygehusdirektør stopper og modtager 2,9 millioner.

Sjællands Universitetshospital (SUH) er placeret i Roskilde og Køge og omfatter også specialafdelinger på regionens øvrige sygehuse. Frem mod 2024 bygges nyt universitetshospital i Køge, hvor den specialiserede behandling i Region Sjælland skal samles. SUH har over 4.000 medarbejdere og et samlet budget på 2,8 milliarder.

Øverst: 46-årige Niels Würgler Hansen. (Foto: Region Sjælland).

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.