Politiet har fejlagtigt sendt 42 rykkere

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Zand.News – »Der er tale om en menneskelig fejl, og vi har i overensstemmelse med reglerne om databeskyttelse anmeldt hændelsen til Datatilsynet og Rigspolitiet, og vi vil naturligvis gennemgå vores arbejdsgange for at se på, hvad vi kan gøre for at undgå, at lignende hændelser sker fremover,« lyder det fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er blevet opmærksom på, at der var sket en fejl i forbindelse med udsendelse af rykkerskrivelser i fredags. Der er sendt en fil med i alt 42 rykkerskriver til i alt 33 personer og firmaer. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse,

Der fremgår ikke cpr-nummer på de implicerede

Der fremgår alene navn og beløb, men ikke cpr-nummer på de implicerede, eller hvad det forfaldne beløb dækker over. Politikredsen er i gang med her mandag formiddag at kontakte de berørte parter, hvor politikredsen anmoder modtagerne om at slette filen og bekræfte over for politikredsen, at det er sket. Politikredsen har endvidere beklaget over for modtagerne.

Stabschef Katrine Kaldahl, der har ansvar for politikredsens datasikkerhed, bekræfter:

»Det er korrekt, at politikredsen desværre er kommet til at sende en fil med i alt 42 rykkerskrivelser til en række personer og firmaer. Det er dybt beklageligt, at vi har sendt en fil med 42 rykkere, og vi tager sagen meget alvorligt,« siger hun og fortsætter:

»Der er tale om en menneskelig fejl, og vi har i overensstemmelse med reglerne om databeskyttelse anmeldt hændelsen til Datatilsynet og Rigspolitiet, og vi vil naturligvis gennemgå vores arbejdsgange for at se på, hvad vi kan gøre for at undgå, at lignende hændelser sker fremover.«

»Politiet har adgang til og behandler store mængder fortrolige og følsomme oplysninger om borgerne, og hermed følger naturligvis et ansvar, som vi desværre ikke har levet op til i denne sag,« slutter stabschefen.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Rigspolitiet). PM/pele.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.