Ny kviktest med kortere podepinde

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Zand.News – Alle Region Sjællands kvikteststeder benytter nu den korte podepind, der blot skal 2-3 centimeter op i næsen.

Nu har alle kvikteststeder i Region Sjælland taget en nye kviktest for COVID-19 i brug.

Der er tale om en kortere podepind, som kun skal 2-3 centimeter op i næsen. Du modtager fortsat svar kviktesten efter 15 minutter. Det skriver Region Sjælland i en nyhedsmeddelelse.

Samme svarsikkerhed som de tidligere kviktest

»De nye test kommer på et godt tidspunkt, hvor vi så småt åbner samfundet igen, og hvor vi skal til at vænne os til at blive testet langt oftere end tidligere,« siger Anne Øster Hjortshøj, der er enhedschef i Region Sjælland, og fortsætter:

»De nye podepinde er lette at anvende, og det er ikke ubehageligt at få taget en test. Det tror jeg, at regionens borgere sætter stor pris på.«

De nye kviktest har samme svarsikkerhed som de tidligere kviktest.

Hvis en borger bliver testet positiv, vil borgeren blive bedt om at foretage en PCR-test med halspodning, blandt andet for at undersøge, hvilken COVID-19-variant, som borgeren er smittet med.

Alle over 12 år kan blive kviktestet i en de 20 kviktestcentre i Region Sjælland. En kviktest kræver ikke tidsbestilling.

Læs også: Hvor bliver man testet for corona i Slagelse? Ny adresse.

Hos Falck, der står bag kviktest i Region Sjælland, er den seneste uge blevet brugt på at oplære pode-personalet i korrekt brug af de nye test.

»Vi har afprøvet de nye test i nogle af vores kviktestlokaliteter og alle poderne er nu blevet oplært i at anvende de nye testmetoder. Og fra i dag vil det være dem, der bliver brugt alle steder i regionen,« fortæller Jakob Wohlgemuth, der er Falcks regionsdirektør på Sjælland.

Øverst: Genrefoto. (Foto: RyanKing999 / iStock). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.