Ny jordemoderuddannelse bliver i Slagelse

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Zand.News – Nye uddannelser til læge, radiograf og jordemoder er på vej til Region Sjælland.

Nye uddannelser til læge, radiograf og jordemoder er på vej til Region Sjælland, og jordemoderuddannelse bliver i Slagelse.

»Det betyder, at flere unge kan få en uddannelse her i regionen, og at vi i højere grad kan sikre fremtidens medarbejdere til vores sygehuse,« siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S) i en pressemeddelelse fra Region Sjælland.

Læge i Køge, radiograf i Næstved og jordemoder i Slagelse

Uddannelses- og forskningsministeriet har i dag præsenteret en politisk aftale om bedre uddannelsesmuligheder i hele landet. Med i aftalen er uddannelser til læge i Køge, radiograf i Næstved og jordemoder i Slagelse.

Desuden kommer der ny uddannelser til pædagog i Holbæk, arkitekt i Kalundborg og tekniske uddannelser på Lolland-Falster, blandt andet i forbindelse med Femern-byggeriet.

»Vi har i Region Sjælland kæmpet for at få en fuld lægeuddannelse og en radiograf-uddannelse her til regionen. Det er stor glæde, at der også er en uddannelse til jordemoder på vej,« siger Heino Knudsen og fortsætter:

»Vi ser nu frem til samarbejdet med Københavns Universitet, Professionshøjskolen Absalon og regeringen om den videre implementering af den politiske aftale om sundhedsuddannelserne.«

I Region Sjælland er det noteret med tilfredshed, at det i aftalen anerkendes, at det koster mere at drive uddannelse uden for landets største byer.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Onlyyouqj / iStock). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.