Nu får plejehjemsbeboerne det tredje stik

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Zand.News – 140 plejecentre får besøg af vaccinepersonalet fra Region Sjælland. Indsatsen begyndte i dag fredag på Blomstergården Plejecenter i Slagelse by.

Ole Torben Hansen fik i dag sit tredje stik mod COVID-19 på plejecentret Blomstergården i Slagelse by. Han er blandt de første af over 5.000 plejehjemsbeboere i Region Sjælland, der kan se frem til at få en tredje vaccination. Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Indsatsen er afsluttet inden udgangen af oktober

I alt er der 140 plejecentre, der får besøg af vaccinepersonalet fra Region Sjælland. Indsatsen begyndte fredag på Christians Have Plejecenter i Solrød og Blomstergården Plejecenter i Slagelse by.

»Jeg var selv med, da det første stik i Region Sjælland blev givet til 85-årige Else Madsen på netop Blomstergården den 27. december 2020. I mellemtiden har vi udviklet en enorm erfaring og kapacitet på vaccinationsområdet, så når Sundhedsstyrelsen beder os om at give tredje stik til plejehjemsbeboerne, er vi klar med det samme,« siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S) og fortsætter:

»Hele vaccinationsindsatsen startede med de ældre og særligt sårbare. Denne gruppe borgere er der særligt mange af i vores region. For mig er det livsbekræftende, at vi endnu engang kan yde netop disse borgere en særlig, livsvigtig service.«

Han forventer den samme store tilslutning som under de første vaccinationsrunder, hvor 5.250 beboere blev vaccineret på plejecentrene. På Blomstergården i Slagelse by har hele 96 procent af de faste beboere takket ja til det tredje stik.

Samtlige plejehjemsbeboere, der allerede er vaccineret i to omgange, får et tredje stik, hvis de ønsker det. Også nye plejehjemsbeboere får tilbudt vaccination. Tilbuddet kommer på baggrund af Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Region Sjælland forventer, at indsatsen med tredje stik er afsluttet inden udgangen af oktober.

Fakta om det tredje vaccinationsstik mod COVID-19

Indsatsen med tredje stik sker i forlængelse af Sundhedsstyrelsens anbefaling. Styrelsen anbefaler, at revaccination af beboere på plejehjem starter nu, da de har øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb i forbinde med COVID-19.

Der er en ekstra informationspligt i forbindelse med denne specifikke vaccinationsindsats, inklusiv eventuelt samtykke fra pårørende/værge.

Plejehjemsbeboerne får tredje stik med den samme vaccine, som de modtog ved de første stik, det vil sige Pfizer eller Moderna.


Helt generelt beskytter vaccinerne fortsat godt, så for den brede befolkning er der på nuværende tidspunkt ikke behov for revaccination, oplyser Sundhedsstyrelsen.

Øverst: Ole Torben Hansen får her sit tredje stik af læge Jan Knabe på Blomstergården i Slagelse by. (Foto: Region Sjælland). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.