Mistanke om meningokoksygdom på Roskilde Festival

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Zand.News – Hvis man bliver akut dårlig med påvirket bevidsthed, bør man ringe 1-1-2, oplyser politiet.

En 16-årig kvinde er i dag blevet indlagt på et sygehus på Sjælland, fordi hun er under mistanke for at have fået den meget sjældne meningokoksygdom. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Risikoen er meget lille, men det kan være en alvorlig sygdom

Styrelsen har identificeret alle, der er i risiko for smitte og er i færd med at kontakte dem for at sikre forebyggende behandling.

Meningokokker er bakterier, der smitter ved direkte kontakt mellem to personer, og ved dråbespredning fra næse og svælg i forbindelse med host og nys. Man kan godt have meningokokbakterier i næsesvælget og være rask.

»Vi vil gerne understrege, at risikoen for at blive smittet er meget lille,« fortæller overlæge Bente Møller fra Styrelsen for Patientsikkerhed og fortsætter:

»Jeg vil opfordre festivalens gæster til at tage det helt roligt, nyde festivalen og passe godt på hinanden.«

Overlægen henviser til, at det altid er vigtigt at være opmærksom på symptomer og henvende sig til festivalens samaritter eller læge, hvis man oplever symptomer såsom hurtigt indsættende høj feber, muskelsmerter, påvirket almentilstand, nakke- og rygstivhed og små blødninger under huden.

Læs mere om sygdommens symptomer i Sundhedsstyrelsens informationspjece information om meningokoksygdom eller i Styrelsen for Patientsikkerheds faktaark om meningokoksygdom.

Risikoen for smitte med meningokoksygdom er meget lille, men det kan være en alvorlig sygdom. Hvis man bliver akut dårlig med påvirket bevidsthed, bør man ringe 1-1-2.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Samara Heisz / iStock). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.