Hurtigtestcentre i Region Sjælland lukker

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Zand.News – Falcks hurtigtestcentre i Region Sjælland lukker, men der er forsat mulighed for PCR-test i alle kommuner. Der er også mulighed for hurtigtest i blandt andet Slagelse, Næstved, Roskilde og Holbæk med videre.

Falcks hurtigtestcentre i Region Sjælland lukker, men muligheden for at blive PCR-testet fastholdes i alle kommuner i Region Sjælland. Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.

Fortsat mulighed for at blive PCR-testet i ens kommune

Smitten er lav og mange er vaccineret. Samtidig er anbefalingerne til, hvornår danskerne skal testes for COVID-19, justeret. Derfor nedskaleres hurtigtestkapaciteten i hele Danmark.

I Region Sjælland lukker alle hurtigtestcentre, som er drevet af Falck. Den sidste åbningsdag er lørdag den 9. oktober.

Hvis du oplever symptomer på COVID-19, bør du følge anbefalingerne om at gå i selvisolation og blive PCR-testet – også selv om du tidligere har været smittet eller er færdigvaccineret. Hvis du har været i kontakt med en smittet, bør du ligeledes PCR-testes.

»Anbefalingen er nu, at fleste af os ikke længere behøves blive testet for COVID-19 for en sikkerheds skyld,« siger Anne Øster Hjortshøj, der er enhedschef i Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland, og fortsætter:

»Men hvis du har symptomer på COVID-19, eller hvis du er nær kontakt til en person, der er smittet med ny coronavirus, bør du blive PCR-testet. Derfor fastholdes muligheden for at blive PCR-testet i alle kommuner i Region Sjælland.«

Hurtigtest i Holbæk, Slagelse, Roskilde og Næstved

Aktuelt er den gennemsnitlige svartid på en PCR-test 10-12 timer. Hastigheden afhænger af, hvor mange der testet, og borgerne kan altid spørge personalet i testcenteret, hvor lang svartiden er.

Da enkelte kan fortsat kan have behov for hurtigere svar, vil det på de regionale testcentre i Holbæk, Slagelse, Roskilde, Næstved, Maribo og Nykøbing Falster nu være muligt at få en hurtigtest.

»Som anbefalingerne er nu, forventer vi, at det primært vil være borgere med begrundet mistanke om smitte, som bliver testet. Derfor er hurtigtest ikke relevant for de fleste, men det kan det være for nogle få, og så er tilbuddet tilgængeligt, selv om myndighedernes anbefaling er, at man tager en PCR-test,« siger Anne Øster Hjortshøj.

Adresser på Regionens test og vaccinationscentre kan ses på: coronasmitte.dk/raad-og-regler/kort-over-covid-19-testcentre, hvor åbningstiderne også fremgår. Det er muligt at bestille tid til PCR-test, men tidsbestilling er ikke nødvendig.

Læs også: Falck hjælper podere videre med jobmesser.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Falck). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.