Gratis rådgivning om psykisk sygdom

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Zand.News – Psykisk sygdom holder ikke ferie, og derfor holder PsykInfo Region Sjælland åbent i sommerferieperioden. Der er mulighed for rådgivning i Roskilde og Næstved, men du kan også ringe.

Hos PsykInfo Region Sjælland kan man alle hverdage få anonym rådgivning om psykisk sygdom, behandling og recovery.

Som noget nyt holder rådgivningen i år åbent gennem hele sommeren, så mennesker med spørgsmål om psykisk sygdom også kan få råd og sparring i ferieperioden. Det oplyser Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Mange mennesker er mentalt påvirket af corona

Psykisk sygdom holder ikke ferie. Derfor har man hos PsykInfo Region Sjælland besluttet at holde tilbuddet om rådgivning åbent gennem hele sommerferieperioden.

»Særligt i år giver det god mening at tilbyde rådgivning også i sommerferien, da vi forventer et øget behov i kølvandet på genåbningen af samfundet,« siger Anne Mette Billekop, der er leder af PsykInfo, og fortsætter:

»Mange mennesker har været mentalt påvirket af det seneste års mange corona-omvæltninger, og nogle har måske holdt sig tilbage med at opsøge hjælp på grund af smitterisikoen. I en ferieperiode, hvor man kommer lidt ned i gear, kan bekymringer og usikkerhed omkring psykisk sygdom tumle rundt i hovedet, og så står PsykInfos rådgivere klar til at tale med én.«

Alle henvendelser fra alle mennesker er velkomne

Gennem hele sommeren vil der på alle hverdage sidde sundhedsfaglige medarbejdere klar til at rådgive dem, der henvender sig. Man kan kontakte PsykInfos rådgivning om hvad som helst, der handler om psyken og psykisk sygdom.

»Alle slags spørgsmål er velkomne – vi rådgiver om alt lige fra psykiske kriser og komplekse sygdomsforløb til mistrivsel og viden om specifikke psykiske sygdomme,« siger Anne Mette Billekop og fortsætter:

»Det kan handle om et menneskes egen personlige proces med at komme sig fra psykisk sygdom eller de udfordringer, pårørende kan opleve, når de er tæt på et menneske med psykisk sygdom. Det kan handle om, hvordan man kan få lægens hjælp, hvilken hjælp man kan få i behandlingspsykiatrien eller måske i en patientforening. Intet er for stort eller småt, og vi plejer at sige, at hvis du er i tvivl, så ring.«

Ring eller mød op i enten Roskilde og Næstved

Man kan enten ringe på telefonen eller møde op til en personlig rådgivning på PsykInfos adresser i henholdsvis Roskilde og Næstved.

Tilbuddet henvender sig både til mennesker, der har en udfordring med psykisk sygdom og til mennesker, der er pårørende til en, der har det psykisk svært.

En pårørende kan for eksempel være en ven, kollega eller et familiemedlem. Fagpersoner som for eksempel lærere, pædagoger, sygeplejersker eller sagsbehandlere kan også ringe og få rådgivning om psykisk sygdom eller mistrivsel. Rådgivningen hos PsykInfo er anonym, uvildig og gratis.

Fakta og information om PsykInfos rådgivning

Du kan ringe til PsykInfos rådgivning på telefon 70 25 02 60.

Telefonens åbningstider:

  • Mandag-onsdag: kl. 9-15
  • Torsdag: kl. 14-18
  • Fredag: kl. 9-15.

På PsykInfo adresser i henholdsvis Næstved og Roskilde kan du komme direkte ind fra gaden til en personlig rådgivning uden at have bestilt en tid.

Næstved – kom ind fra gaden:

  • Farimagsvej 40, Næstved
  • Mandag og onsdag kl. 9-15.

Roskilde – kom ind fra gaden:

  • Københavnsvej 26F, 1.
  • Tirsdag kl. 9-15 og torsdag kl. 14-18.

PsykInfo er psykiatrisk enhed for information, brugerstyring og recovery i Psykiatrien Region Sjælland og fungerer som rådgivnings- og udviklingsenhed.

PsykInfo tilbyder rådgivning, arrangementer og vidensformidling samt står bag udviklingsprojekter og indsatser, der har til formål at styrke brugerinddragelse og recovery-orientering samt at nedbryde tabu om psykisk sygdom.

Læs mere på: www.regionsjaelland.dk/psykinfo

Øverst: Genrefoto. (Foto: The Digital Artist / Pixabay). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.