Få besøg af en forsker og få svar på jeres spørgsmål

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

Zand.News – Forskere, der brænder for at dele deres viden, står klar til at komme på besøg over alt i Region Sjælland, herunder i Slagelse Kommune. Du kan vælge imellem 135 foredrag, og det er gratis.

Invitér en forsker på besøg og få svar på, om der findes liv andre steder i universet, lyt til danske efternavnes historie, eller hør om C-vitamins betydning for sundheden.

Forskningens Døgns Bestil en Forsker katalog er nu åbnet. I Region Sjælland kan du vælge imellem 135 foredrag.

Forskningens Døgn bringer forskningen ud til danskerne

Forskere, der brænder for at dele deres viden, står klar til at komme på besøg over alt i regionen fra Gedser til Sjællands Odde, herunder i Slagelse Kommune.

Opdatering: Uddannelses- og Forskningsministeriet har besluttet at aflyse aktiviteterne under Forskningens Døgn 2020. Alle foredrag under Bestil en Forsker-ordningen annulleres, og ministeriets øvrige events i relation til Forskningen Døgn bliver aflyst. Lokale arrangører rundt om i landet kan afholde planlagte events i eget navn, men alle opfordres til stor forsigtighed og til at overholde myndighedernes retningslinjer.

Det kan være i dit hjem, på din arbejdsplads eller et helt tredje sted, hvor de kan fortælle om deres fascinerende viden og forskning. Og det er helt gratis.

Allerede nu kan du bestille et foredrag med en forsker, der rykker ud, når den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn løber fra den 20.-26. april 2020.

Se Bestil en Forskerkataloget på: forsk.dk/bestil-en-forsker.

Uddannelses- og Forskningsministeriet arrangerer festivalen, og i år er der 135 forskellige foredrag at vælge imellem i Region Sjælland. Tilbuddene kommer vidt omkring.

Du kan for eksempel høre, hvem der ser med, når du kigger på din skærm, eller du kan høre, om fedme blot er et spørgsmål om livsstil. Du kan også lære at bygge en satellit. Og så videre.

»Bestil en forsker-ordningen er særlig, fordi den bringer forskningen helt ud til danskerne i deres stuer, på skoler eller arbejdspladser. Det er rigtig vigtigt, at forskning er noget, som alle kan tage del i uanset, hvem du er, og hvor du bor. Jeg håber, at der er mange, der vil gøre brug af tilbuddet,« siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S).

Betingelsen er et lyttende publikum på mindst 20 personer

Alle – for eksempel virksomheder, skoler, foreninger, institutioner og endda også private i eget hjem – kan bestille et foredrag med et af Danmarks klogeste hoveder.

De eneste betingelser er, at man kan stille med et lyttende publikum på mindst 20 personer og kan tilbyde passende rammer.

Foredraget er gratis, men man skal kunne dække eventuelle transportomkostninger for forskeren, hvis vedkommende ikke er tilknyttet et universitet.

På landsplan har i alt 252 forskere tilmeldt sig Bestil en Forsker-ordningen. Det er muligt at bestille en forsker til Forskningens Døgn nu og frem til den 31. marts.

Landsdækkende videnskabsfestival med 60.000 besøgende

Forskningens Døgn er en landsdækkende videnskabsfestival, der finder sted hvert år i slutningen af april med over 700 events og foredrag i hele landet og mere end 60.000 besøgende.

Forskningens Døgn går ud på at hylde forskningens grundlæggende element af “nysgerrighed”, at etablere mødesteder for forskere og befolkning, at sætte fokus på, hvordan forskning og innovation er med til at løse samfundets udfordringer og at inddrage borgerne i forskning og skabe flere relationer mellem samfund og forskere.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Søren Kjeldgaard / Forskningens Døgn). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.