48 narkokunder i Kalundborg bliver sigtet

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Zand.News – 48 personer, som har købt narkotika, kan nu se frem til en sigtelse. Politiet har nemlig dokumentation i form af narkoregnskaber, mobiltelefoner med videre.

Politiet vil nu sigte 48 personer for køb af narkotika af tre yngre mænd, der er idømt fængselsstraffe for salg af hash og kokain. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Identificeret under efterforskning af sager mod tre mænd

48 personer kan i nærmeste fremtid forvente at blive sigtet af politiet for køb af narkotika i Kalundborg nord for Slagelse Kommune.

Køberne er blevet identificeret under efterforskning af sager mod tre mænd på 19, 21 og 22 år fra Kalundborg, som i juni 2019 blev idømt fængselsstraffe på samlet 2 år 11 måneder for besiddelse af og handel med samlet cirka 350 gram kokain og cirka 2,5 kg hash.

De 48 personer kan mistænkes for at have foretaget mindst 180 køb, således at flere personer har foretaget flere køb hos de nu dømte narkosælgere.

»Efter vi har fået dømt sælgerne, vil vi nu gå benhårdt efter køberne. Vi ønsker at sende et klart signal til dem om, at det ikke er risikofrit at købe narkotika,« siger politikommissær Kim Lech, leder af Operativ Efterforskning og ansvarlig for efterforskningen af sagerne i Midt- og Vestsjællands Politi, og fortsætter:

»Politiet slår til mod alle led i en narkosag, og vi mener at have veldokumenterede mistanker mod køberne. De kan forvente at få en straf, når sagen mod dem skal afgøres.«

Narkosælgere blev afsløret i Kalundborg i januar 2019

De tre dømte narkosælgere blev afsløret i januar 2019, hvor politiet ransagede en lejlighed i Kalundborg og ud over narkotika af forskellig slags også fandt diverse narkoregnskaber, mobiltelefoner, knive, slagvåben og kontanter.

Midt- og Vestsjællands Politi tager dette strafferetlige skridt i brug over for købere, som har været i ulovlig besiddelse af narkotika og dermed har medvirket til at give narkosælgere et forretningsgrundlag.

Politikommissær Kim Lech oplyser desuden, at det hverken er første eller sidste gang, at købere bliver sigtet, efter en eller flere sælgere er dømt for salg af euforiserende stoffer.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Andrey Popov / iStock). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.