Salling og Clever indgår aftale om offentlige ladepunkter

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Zand.News – Når kunder i hele landet skal købe dagligvarer i Bilka, Netto og føtex bliver det snart endnu nemmere at få strøm til elbilen.

Med ønsket om at give danskerne mulighed for at sætte fart på den grønne omstilling har dagligvarekoncernen Salling Group udvidet sit samarbejde med ladeoperatøren Clever og etablerer nu yderligere 700 ladepunkter ved kæderne Bilka, Netto og føtex. Det skriver Salling Group i en pressemeddelelse.

Knap 1.000 ladepunkter til Bilka, Netto og føtex

Allerede sidste år indgik Clever og føtex en aftale om opsætning af lynladere på føtex p-pladser landet over. Nu udvider Salling Group og Clever samarbejdet med en aftale om at sætte knap 700 ladepunkter op, fordelt mellem Bilka, Netto og føtex over hele landet og når dermed op på knap 1.000 ladepunkter.

»Vi har en klar ambition om at gøre det lettere for vores kunder at træffe valg i hverdagen, der støtter ønsket om at mindske den globale opvarmning. Sammen med Clever er føtex allerede i gang med at etablere lynladepunkter på tværs af landet, og med denne udvidelse af samarbejdet får vi skabt et stærkt landsdækkende netværk, så det bliver endnu lettere for danskerne at vælge elbilen til. Det er stort skridt i den rigtige retning,« siger Henrik Vinther Olesen, der er CSR-direktør i Salling Group.

Ladeoperatøren Clever, der driver Danmarks største åbne ladenetværk, ser aftalen som et afgørende skridt mod endnu mere rigelig, relevant og fuld tilgængelig opladning:

»Clever er sat i verden for at bidrage til den grønne omstilling af transporten ved at gøre det nemt at vælge elbilen til – også i en tid med ekstra fokus på energi. Derfor har vi en ambitiøs strategi om at udbygge vores offentlige infrastruktur og gøre vores ladenetværk folkeligt, så vi kan nå regeringens mål om 1 mio. grønne biler i 2030. Aftalen med Salling Group er et kæmpe skridt i netop det arbejde, og med 1000 ladepunkter på tværs af landet gør vi det i fællesskab nemmere at komme rundt i landet som elbilist,« fortæller Casper Kirketerp-Møller, der er direktør for Clever.

Skal sikre lademuligheder i både små og store byer

Ud af de knap 700 ladepunkter vil 154 være normalladere, mens resten enten vil være hurtig- eller lynladere. Lynladerne kan levere en effekt på op til 300 kW, hvilket svarer til at kunne lade bilen fra 0-80 pct. på under 30 minutter.

Ladepunkterne vil blive placeret ude foran parkeringspladserne ved både Bilka, Netto og føtex, og de vil være frit tilgængelige for kædernes kunder samt andre elbilejere. Det er Salling Group og Clevers ambition at opsætte ladepunkter ved samtlige at kædernes butikker landet over, men der kan være enkelte lokationer, hvor tekniske forhold ikke gør det muligt.

Opførelsen af de knap 700 ladepunkter er allerede i fuld gang, og det forventes, at alle ladepunkter er idriftsat inden udgangen af 2025.

Øverst: Med aftale om i alt 1000 ladeudtag fordelt på Netto, Bilka og føtex over hele landet, udvider Salling Group og Clever sit samarbejde. (Foto: Salling Group). PM/pele.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.