Robotstøvsugere i hvert ottende hjem

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 måneder siden.

Zand News – Flere og flere ønsker smarte hjem – eller også gider de bare ikke at støvsuge. Tendensen er i al fald, at antallet af robotstøvsugere stiger. Har du også en robotstøvsuger eller har du en kæreste?

Stadig flere boligejere udskifter den gammeldags støvsuger med en ny og selvkørende robotstøvsuger.

På ti år er der tale om knap en fordobling i antallet af familier med en robotstøvsuger i hjemmet. Ifølge Nybolig tapper udviklingen ind i danskernes stigende lyst til at bo i intelligente hjem. Det skriver Nybolig i en pressemeddelelse.

Foretrækker robotstøvsugere frem for kedelig støvsugning

Nybolig har set nærmere på Danmarks Statistiks opgørelse over elektronik i danske hjem, og her står det klart, at stadig flere boligejere foretrækker at få robotstøvsugere til at klare den kedelige støvsugning i hjemmet.

Mens 7 procent af danske familier ejede en robotstøvsuger i 2012, er tallet i 2021 vokset til 12 procent.

Ifølge Nybolig taler udviklingen direkte ind i danske boligejeres stigende lyst til at bo og leve i intelligente hjem.

»Vi ser en stigende efterspørgsel blandt landets boligkøbere efter hjem, der er indrettet smart og med intelligent teknologi. Og i en travl hverdag, er det bekvemt at udstyre boligen med teknologiske hjælpemidler, der kan frigive mere tid til familie og hygge,« fortæller Alexander Falck Winther, der er pressechef i Nybolig.

Det er også meldingen fra flere af Nyboligs ejendomsmæglere.

»Vi hører fra flere af vores ejendomsmæglere, at det er et klart plus for den samlede oplevelse af boligen, hvis man kan mærke, at sælger har tænkt over, hvordan teknologi kan spille ind i det daglige liv i hjemmet,« siger han.

Hos Nybolig vurderer man, at brugen af teknologiske hjælpemidler i hjemmet vil stige fremover.

»Der kommer konstant ny forbedret teknologi til brug i hjemmet, og derfor er det meget sandsynligt, at flere familier vil anskaffe sig hjælpemidler som for eksempel robotstøvsugere i fremtiden,« siger Alexander Falck Winther.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Lightspruch / iStock). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.