Nyt badge skal minde os om at holde afstand

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

Zand.News – Sundhedsstyrelsen har lavet et badges, som man kan bære for at signalere, at andre skal holde afstand.

Med et nyt badge bliver det fremover muligt at vise, at man gerne vil have at andre folk holder afstand, så man bedre kan forebygge smitte med ny coronavirus/COVID-19.

Det kan for eksempel være relevant for borgere i øget risiko for alvorlige forløb ved sygdommen, deres pårørende, men også hvis man er bekymret for smitte. Det skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Flere borgere har efterlyst et hold afstand-mærke

Ny coronavirus spreder sig stadig i samfundet, og det er vigtigt, at vi allesammen bliver ved med at passe på os selv og hinanden og følger anbefalingerne for at forebygge smitte.

En af anbefalingerne er, at vi skal holde afstand til hinanden. Og for at minde os om den anbefaling, har Sundhedsstyrelsen lavet badges, som man kan bære for at signalere, at andre skal holde afstand.

»Vi ved, at der er et ønske fra både borgere og flere patientorganisationer om, at man skal kunne signalere, at andre skal tage hensyn. Alle, som gerne vil huske andre på at holde afstand til dem, kan bruge vores badges,« siger enhedschef i Sundhedsstyrelsen Niels Sandø og fortsætter:

»Man kan for eksempel bære et badge, når man står i køen i supermarkedet eller venter på bussen. På den måde behøver man ikke at henvende sig direkte til andre og gøre dem opmærksomme på at holde afstand.«

Særligt nu, hvor vi flere steder har set en stigning i smitten, er det væsentligt, at vi alle holder fast i de generelle smitteforebyggende råd.

»Vi skal være opmærksomme på at holde smitten nede i Danmark og passe godt på hinanden. Det gør vi ved at holde fast i de gode råd om blandt andet at blive hjemme, hvis man er syg, holde afstand, god håndhygiejne, ses med færre venner og bruge mundbind. Vores badges kan være en hjælp til at huske andre på rådet om at holde afstand,« siger Niels Sandø.

Badges kan hentes på landets apoteker fra mandag den 12. oktober 2020. De kan også bestilles via en række patientforeninger.

Øverst: Badget skal minde os om at holde afstand og viser det kendte afstandssymbol. (Foto: Sundhedsstyrelsen). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.