Næsten slut med mundbind på mandag

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Zand.News – Udfasning af mundbind fra på mandag, og langsom udfasning af coronapas på steder, hvor der er mindst smitterisiko. Derudover udvides åbningstiden på serveringssteder til kl. 24.00 fra på fredag.

Regeringen (Socialdemokratiet) er sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet blevet enige om en plan for udfasning af alle restriktioner indført som led i håndteringen af COVID-19.

Udfasningen kommer til at ske gradvist i den kommende tid, og alle restriktioner vil være udfaset den 1. september 2021, bortset fra i nattelivet samt i forbindelse med udendørs arrangementer med flere end 2.000 siddende tilskuere og indendørs stående arrangementer, hvor der indtil den 1. oktober 2021 vil skulle vises coronapas. Det oplyser Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

Plan for udfasning af alle COVID-19-restriktionerne

Aftalen er indgået som opfølgning på Rammeaftale om plan for genåbning af Danmark af 22. marts 2021 samt den seneste aftale om udmøntning af genåbning pr. 21. maj 2021.

Med den netop indgåede aftale er der nu lagt en plan for udfasning af alle restriktioner indført som led i håndteringen af COVID-19, der i dag gælder i Danmark.

Det betyder, at alle restriktioner gradvist vil blive udfaset hen over de kommende måneder, og fra 1. september 2021 vil alle restriktioner – undtagen i nattelivet samt i forbindelse med udendørs arrangementer med flere end 2.000 siddende tilskuere, indendørs stående arrangementer og rejser til og fra Danmark, være ophævet.

Næsten slut med mundbind og udfasning af coronapas

Krav om at bære mundbind eller visir udfases mandag den 14. juni 2021 på alle områder undtagen for stående passager i den kollektive transport med videre. Mundbind og visir udfases helt den 1. september 2021.

Udfasningen af coronapasset vil begynde den 14. juni 2021 de steder, hvor der er mindst smitterisiko, blandt andet på biblioteker, fritids- og foreningsaktiviteter (eksklusive idræt) samt folkeoplysning.

Derefter sker der en gradvis udfasning af kravet om coronapas på de steder, hvor der er større smitterisiko, hen imod den 1. september 2021, hvor kravet bortfalder – bortset fra i nattelivet, ved udendørs arrangementer med flere end 2.000 siddende tilskuere og ved indendørs stående arrangementer.

Derudover udvides åbningstiden på serveringssteder til kl. 24.00 fra den 11. juni 2021 og til kl. 02.00 pr. 15. juli 2021.

Vigtige datoer fra den 11. juni til den 1. oktober

Vigtige datoer i genåbningen:

  • Den 11. juni bliver åbningstiden på restauranter og barer udvidet til kl. 24.00. Den 15. juli udvides åbningstiden yderligere til kl. 02.00.
  • Den 14. juni bliver kravet om mundbind ophævet på alle områder – dog ikke i den kollektive transport, når man ikke sidder ned. Mundbindet udfases helt den 1. september.
  • Den 1. juli ophæves arealkrav og afstandsanbefalinger på serveringssteder, hvor folk sidder ned.
  • Den 1. september åbnes nattelivet igen, herunder diskoteker og natklubber, men der er krav om coronapas. Fra den 1. oktober skal coronapasset ikke længere anvendes.

Læs hele aftaletekste på: justitsministeriet.dk.

»Vi står i en gunstig position i Danmark, hvor der er grund til at gå sommeren optimistisk i møde. Smitteudviklingen befinder sig på et stabilt niveau, mens vaccinationen af danskerne kører i et godt tempo,« siger justitsminister Nick Hækkerup (S) og fortsætter:

»Jeg er derfor glad for, at et bredt flertal i Folketinget nu er blevet enige om en plan, der betyder, at alle restriktioner – undtagen i nattelivet samt i forbindelse med visse arrangementer og rejser til og fra Danmark – vil være væk i september. Den næste tid skruer vi derfor ned for brugen af mundbind, mens vi omvendt skruer op for åbningstiden for serveringssteder og hæver forsamlingsloftet.«

Øverst: Genrefoto. (Foto: Boggy22 / iStock). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.