Fup-SMS fra DigitalPost og Rigspolitiet

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Zand.News – Pas på falske SMS’er fra DigitalPost og Rigspolitiet, og pas på falske hjemmesider, som ikke tilhører de danske myndigheder.

Politiet advarer mod fup-SMS fra “DigitalPost”, som indeholder en besked om, at Rigspolitiet har sendt dig post. Det skriver Rigspolitiet i en kort pressemeddelelse.

Man skal aldrig logge på rigspolitiet.com og nemid.org

Flere borgere modtager i øjeblikket fup-SMS’er fra “DigitalPost”. De indeholder en besked om, at Rigspolitiet har sendt post, og at man skal logge på hjemmesiden rigspolitiet.com med NemID og uploade et billede af sit NemID-nøglekort.

»Lad være med det. Der er tale om en falsk hjemmeside og et forsøg på phishing, hvor bagmænd forsøger at franarre dig personoplysninger,« skriver Rigspolitiet og fortsætter:

»Vi efterforsker sagen og understreger, at politiets rigtige hjemmeside er politi.dk, og hverken vi eller andre myndigheder vil nogensinde bede dig om et billede af dit NemID-nøglekort.«

Borgere, der modtager beskeden, rådes til at ignorere den. Borgere, der har indsendt et billede af deres NemID, bør få deres NemID spærret med det samme.

Advarslen gælder også SMS’er, hvor der henvises til nemid.org, men der kan være flere andre udenlandske hjemmesider i spil.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Rigspolitiet). PM/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.