Falck hjælper 5.000 testmedarbejdere videre

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Zand.News – For at hjælpe testmedarbejderne videre i nye jobs har Falck kontaktet Dansk Erhverv, Dansk Industri og Horestas’ medlemmer for at skabe et online karriereforum, hvor de kan opslå stillinger, der er målrettet testmedarbejderne.

Falck, der driver de landsdækkende kviktestcentrene, har indgået et samarbejde med Dansk Erhverv, Dansk Industri og Horesta om at hjælpe Falcks medarbejdere fra den nationale testindsats godt videre i nye jobs i takt med at testcentrene gradvist lukker frem mod den 6. marts 2022. Det oplyser Falck i en pressemeddelelse.

Kiktestcentre har foretaget over 24 mio. tests

Igennem de sidste to år, har Falcks kviktestcentre i Nordjylland, Midtjylland og på Sjælland beskæftiget omkring 5.000 medarbejdere, har sammenlagt har foretaget over 24 millioner tests.

Medarbejderne har spillet en afgørende rolle i eksekveringen af teststrategien og genåbningen af Danmark. Efter to år med op- og nedskaleringer lukker kviktestcentrene gradvist frem mod den 6. marts.

Testmedarbejdere med det sorte bælte i drift

For at hjælpe medarbejderne godt videre i nye jobs har Falck kontaktet Dansk Erhverv, Dansk Industri og Horestas’ medlemmer for at skabe et online karriereforum, hvor organisationerne kan opslå stillinger, der er målrettet medarbejderne fra testsindsatsen.

»Vi har rundt regnet 5.000 medarbejdere i testindsatsen, der har det sorte bælte i at levere en stabil drift. Vi er ekstremt taknemmelige over den kæmpe indsats og fleksibilitet, som vores medarbejdere i testindsatsen har leveret igennem de sidste to år. Derfor har vi rakt ud til erhvervslivet for at bygge bro imellem vores dygtige medarbejdere og deres potentielle nye arbejdsgivere,« siger Jakob Riis, der er administrerende direktør i Falck.

Erhvervslivet leder efter mere arbejdskraft

Hos brancheorganisationerne hilser man initiativet velkommen, og der er stor velvilje til at hjælpe testmedarbejderne videre i nye jobs blandt, så medarbejdernes kompetencer og arbejdskraft kan komme til gavn andre steder i samfundet.

»Vi har rigtig mange medlemmer, der har udfordringer med at finde kvalificeret arbejdskraft,« siger Brian Mikkelsen, der er adm. direktør i Dansk Erhverv, og fortsætter:

»Derfor støtter vi naturligvis op omkring dette initiativ, der er med til at sikre, at vi får alle de dygtige medarbejdere fra testindsatsen kanaliseret godt videre og ud i det danske erhvervsliv, hvor der er stor efterspørgsel på deres kompetencer. Medarbejdere, der er servicemindede, gode til kundekontakt, mødestabile og ikke er bange for at tage fat er i høj kurs. Vores medlemmer melder, at de er begejstrede for, at det gennem Falck har været muligt at rekruttere denne arbejdskraft.«

Digitalt karriereforum og regionale jobmesser

Falck nedskalerer løbende kapaciteten i centrene frem mod den 6. marts, derfor er det digitale karriereforum live på Falcks hjemmeside, så medarbejderne og deres potentielle nye arbejdsgivere allerede nu kan blive matchet.

Når centrene lukker helt efter den 6. marts, afholder Falck lokale jobmesser for medarbejderne ude i regionerne. Hvorvidt det bliver online eller fysisk vurderes ud fra behovet og efterspørgslen blandt medarbejderne.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Falck). PM/lale.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.