Eniig advarer mod falske konkurrencer

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Zand.News – »Tillykke du har vundet en iPhone – indtast dine oplysninger her, og modtag din præmie,« står der i snydekonkurrencen.

»Tillykke du har vundet en iPhone – indtast dine oplysninger her, og modtag din præmie.«

Det budskab florerer lige nu i stor stil på nettet, hvor Eniigs navn og logo bliver misbrugt til at lokke oplysninger ud af kunderne. Det skriver Eniig i en pressemeddelelse.

Phishing-forsøg med henblik på at bedrage folk

»Vi får rigtig mange henvendelser fra vores kunder om disse snydekonkurrencer lige nu,« siger Henrik Højlund, som er PR- og presseansvarlig i Eniig, og fortsætter:

»Både fra kunder, der ringer for at advare os om, at vores navn bliver misbrugt, men også fra kunder, der desværre er hoppet på sådan et phishing-forsøg og har fået misbrugt deres oplysninger.«

Phishing-forsøg bliver desværre mere og mere professionelle. Tidligere kunne man ofte gennemskue dem på dårligt sprog eller mystiske webadresser, men i dag er det blevet markant sværere at se, hvornår der er tale om snyd.

Eniig opfordrer derfor til, at man altid er på vagt og aldrig videregiver sine bankoplysninger og lignende på nettet.

Kunder bliver mødt af en pop-up med navn og logo

»Det vi oplever lige nu er, at vores kunder bliver mødt af en pop-up med vores navn og logo, hvor der for eksempel står, at vi har jubilæum, og at man derfor er blevet udtrukket som den heldige vinder af en iPhone,« siger Henrik Højlund og fortsætter:

»Vi har desværre set flere eksempler på, at kunder er blevet lænset for et mindre beløb, når de har opgivet deres oplysninger, og der er jo ikke noget at sige til, at man kan blive fristet med udsigt til en lækker præmie.«

Generelt er det altid en god idé at være skeptisk, når man møder beskeder om, at man har vundet en fed præmie. Især hvis man ikke har deltaget i en konkurrence, eller hvis man bliver bedt om at indtaste bankoplysninger eller lignende for at få præmien.

Slagelse.News er bekendt med, at der findes lignende snydeannoncer fra andre virksomheder. Annoncerne kan pludseligt dukke op, men de er naturligvis falske, og man skal straks lukke websiden.

»Når vi kører konkurrencer, foregår det via vores nyhedsmails, hjemmeside eller sociale medier, og altid gennem vores egne sider. Vi ville aldrig bede om vores kunders bankoplysninger eller lignende på den måde,« siger Henrik Højlund og fortsætter:

»Vi vil derfor meget gerne advare vores kunder mod at hoppe på disse fupnumre. Dobbelttjek hellere med din udbyder eller den pågældende virksomhed, så du er på den sikre side.«

Øverst: Snydeannonce. (Foto: Eniig). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.