Digitalt samarbejde mod ensomhed

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Zand.News – Boblberg og Røde Kors indgår et digitalt samarbejde, som skal styrke fællesskaber og bekæmpe ensomhed i Danmark.

En ud af fem danskere føler sig udenfor fællesskabet. Det er en falliterklæring for et velfærdssamfund som Danmark. Det skriver Boblberg i en pressemeddelelse.

Vil halvere antallet af ensomme og folk udenfor fællesskabet

Boblberg (Danmarks største digitale borger-til-borger-platform) og Røde Kors i Danmark indgår derfor et enestående strategisk samarbejde for at styrke fællesskabet og bekæmpe ensomheden i Danmark.

Deres ambition er at halvere antallet af ensomme og dem, som føler sig udenfor fællesskabet. Målet er at bringe 500.000 danskere ind i fællesskabet.

Samarbejdet er enestående, fordi Boblberg og Røde Kors i fællesskab vil bringe 135.000 digitalt engagerede danskere på Boblbergs platform sammen med Røde Kors 204 lokalafdelinger, 34.000 frivillige og potentielt set alle landets kommuner.

Ambitionen er at engagere 500.000 danskere i nye fællesskaber inden udgangen af 2022. Det svarer til, halvdelen af de danskere, der føler sig ensomme og udenfor fællesskabet.

Platformen Boblberg har oplevet en eksplosiv vækst siden 2017. I dag søger, eller tilbyder, 135.000 danskere fællesskaber på platformen. Røde Kors har på samme vis oplevet stor vækst i både engagement og antallet af frivillige.

Danskerne er et af verdens mest digitale folkefærd

Ingen skal føle sig udenfor et fællesskab. Skal det lykkes, må det digitale og fysiske mødes på en ny måde. Boblberg og Røde Kors vil omsætte det forhold, at danskerne er et af verdens mest digitale folkefærd, 98 procent af danskerne er på internettet, til at danskerne bliver det folkefærd med flest fysiske fællesskaber.

»Vi vil gøre det meget lettere at engagere sig i fællesskaber. Vejen fra behov til handling skal være kortere. Og der skal være et uendeligt antal måder at engagere sig på. Også hvis man kun har 10 timer tilovers om året. Vi tror på det digitale som døråbner mellem mennesker. Vi tror, Boblbergs platform er præcis den nøgle, der kan åbne den dør,« siger Anders Ladekarl, generalsekretær for Røde Kors i Danmark.

Flere opretter “bobler”, der kræver anderledes fællesskaber

Anders Stæhr, der er medstifter af Boblberg, mener, at det er et realistiske mål at nå 500.000 danskere.

»Vi er stolte over, at allerede 80% af de, der ønsker et fællesskab på Boblberg, får svar. Vi ønsker med Boblberg at hjælpe folk med at finde vej til hinanden og indgå i fællesskaber,« siger Anders Stæhr og fortsætter:

»Vi oplever også, at flere og flere opretter bobler med udfordringer, der kræver anderledes fællesskaber. Bevidst udviklende fællesskaber, som blandt andet Røde Kors kan tilbyde. I vores samarbejde kan vi tilbyde flere meningsfulde fællesskaber, og vi kan udrulle platformens potentiale. Når vi kan få 135.000 danskere til at engagere sig på tværs af hele landet i +25 kommuner, så tror vi på, at 500.000 danskere er et realiserbart mål med alle kommuner i Danmark ombord.«

Prøv selv på: boblberg.dk.

Samarbejdet mellem Boblberg og Røde Kors er også åbent for andre partnere. Mange fællesskabsønsker handler om sport, madlavning og natur. Andre drejer sig om hjælp til komplekse personlige problemer. Boblberg og Røde Kors vil gerne invitere hele det danske civilsamfund med ombord til at understøtte flere fysiske fællesskaber.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Public Domain Pictures / Pixabay). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.