Danske Hospitalsklovne kommer på godnatbesøg

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Zand.News – Hospitalsklovnene møder og anerkender barnet der, hvor det er; i angsten, i glæden, i kedsomheden. I uge 45-47 kommer klovnene ud i aftentimerne, også på Slagelse Sygehus.

I uge 45-47 får indlagte børn på blandt andet Slagelse Sygehus en stjernestund ved sengetid, når Danske Hospitalsklovne kommer på besøg i aftentimerne.

Det kan være svært for indlagte børn at falde i søvn i de uvante omgivelser på hospitalet. Det vil hospitalsklovnene ændre på, når de siger godnat og putter børnene, skriver klovnene i en pressemeddelelse.

Medbringer tryllestøv, godnatsange og eventyrlige historier

For mange børn er puttetid lig med ro, tryghed og måske en godnatsang. For indlagte børn kan denne tid derimod være ekstra svær, når man skal falde i søvn i fremmede omgivelserne på hospitalet.

Derfor tager Danske Hospitalsklovne i november på godnatbesøg, når mørket falder på. Her hygger hospitalsklovnene om de indlagte børn og familier med tryllestøv, godnatsange og eventyrlige historier.

Normalt kommer hospitalsklovnene i dagtimerne, men en ekstra kampagneindsats gør, at disse godnatbesøg er mulige i november.

5-årige Fie fik besøg af Danske Hospitalsklovne ved sengetid

Et godnatbesøg fra sin yndlingsklovn kan betyde meget for et indlagt barn. Det ved 5-årige Fie alt om.

Fie lider af kronisk forstoppelse og er ved godnatbesøget indlagt for at gennemgå skylninger af hendes tarme. Heldigvis er hospitalsklovnen Luna, som hun har kendt, siden hun var spæd ved hendes side:

»De griner sammen, Luna tryller, og så pludselig er det helt okay for Fie, fordi fokus kommer væk fra skylningen. Det er så rart, og det får også mig til at glemme alvoren lidt,« fortæller Fies mor, Sabrina Guldmann, og fortsætter:

»Der sker noget rart, og det er dejligt, at Fie får en god oplevelse, inden hun skal sove. I stedet for at gå grædende i seng, som hun normalt ville gøre efter sådan en skylning.«

»Dejligt at kunne give børnene en eventyrlig afslutning«

Hospitalsklovnene møder og anerkender barnet der, hvor det er. I angsten, i glæden, i kedsomheden. Klovnene kan være med til at skabe gode oplevelser omkring det at være på hospitalet, også i aftentimerne.

Det oplever Stephanie Dedieu, når hun er ude på afdelingerne som hospitalsklovnen Flip:

»Når vi tager på godnatbesøg, er der en anden stemning, hvor det er muligt for os at komme ind i et lidt mere poetisk rum,« fortæller Stephanie Dedieu og fortsætter:

»Sammen med børnene kan vi skabe en drømmeverden, inden de falder i søvn. Selvom der er roligt på sygehuset om aftenen, er det jo uvante rammer for børnene. Så er det dejligt at kunne give børnene en eventyrlig afslutning på dagen.«

Donationer fra private og erhverv gør godnatbesøg mulige

Der bliver afholdt godnatbesøg på en del af landets børneafdelinger i uge 45-47. Hospitalsklovnene tager blandt andet på godnatbesøg på Slagelse Sygehus, Holbæk Sygehus, Sjællands Universitetshospital Roskilde, Aarhus Universitetshospital Skejby, Sygehus Sønderjylland og flere andre steder.

Når hospitalsklovnene laver godnatbesøg hos de indlagte børn, følger de altid de gældende retningslinjer på de respektive besøgssteder, særligt i lyset af coronasituationen.

Lidl er samarbejdspartner på Danske Hospitalsklovnes godnatkampagne, og fra uge 45 kan man købe Lupilu-sutter eller en bakke økologiske æg fra Danæg i deres butikker landet over. Lidl donerer en kroner for hvert solgt produkt.

»Jeg er glad for, at vi i Lidl endnu en gang kan støtte Danske Hospitalsklovnes vigtige arbejde med at nå ud til de indlagte børn. At hospitalsklovnene nu igen kan komme ud på hospitalerne og – som noget nyt – læse en hyggelig godnathistorie, håber jeg vil være en god oplevelse for børnene,« fortæller Kommunikationschef hos Lidl, Morten Vestberg

Øverst: Fie og hospitalsklovnen Luna. (Foto: Danske Hospitalsklovne). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.