Coronavirus: DSB iværksætter ændringer i driften

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Zand.News ─ DSB vil blandt andet køre med lange tog uden for myldretiden og udlade at modtage kontant betaling i togene. Desuden arbejder DSB på at indføre krav om pladsbillet.

DSB iværksætter nu en række initiativer, der skal understøtte regeringens strategi med at inddæmme spredningen af coronavirus/COVID-19. Det skriver DSB i en pressemeddelelse.

Nødvendigt med flere ændringer i den daglige drift

»Regeringen har konkret opfordret rejsende i den kollektive trafik til, så vidt det er muligt, ikke at rejse i myldretiden,« siger Flemming Jensen, der er administrerende direktør i DSB, og fortsætter:

»Den opfordring vil jeg give videre til vores passagerer. Samtidig er det også nødvendigt at gennemføre en række ændringer i den daglige drift, der understøtter myndighedernes arbejde med at bremse smittespredningen.«

Læs også: Coronaspredning: Undgå rejser i myldretiden.

Helt konkret iværksætter DSB fra i morgen følgende initiativer:

  • DSB vil også køre med lange tog uden for myldretiden for at sikre bedst mulig plads til de rejsende.
  • Alle DSB-billetter kan refunderes uden gebyr, også ikke-refunderbare billetter såsom Orange-billetter.
  • DSB vil ikke modtage kontant betaling i togene.
  • DSB vil indsætte personale på de mest kritiske trafikknudepunkter, der kan vejlede passagerne.
  • DSB vil sammen med de øvrige parter i den kollektive transport forstærke kommunikationen over for kunderne som følge af coronavirus.

Vil indføre krav om pladsbillet i Fjern- & Regionaltog

Herudover arbejder DSB i øjeblikket på at indføre krav om pladsbillet i Fjern- & Regionaltog for at undgå overfyldte tog og stående passagerer. Det vil blive kommunikeret ud via DSB’s hjemmeside, når den praktiske løsning er klar.

»Jeg er klar over, at det for mange kunder medfører væsentlige gener i dagligdagen. Men jeg håber, at vores kunder vil udvise forståelse og samfundssind i den alvorlige situation, vi er i, så den kollektive trafik ikke udgør en større smittefare end strengt nødvendigt,« slutter Flemming Jensen.

Læs også: Beskyt dig selv og andre mod ny coronavirus.

Øverst: Arkivfoto. (Jens Hasse / Chili Foto / DSB). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.