Coop og OK etablerer 500 ladestandere over hele landet

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Zand.News – Alle kunder vil kunne benytte ladestanderne. Der er ingen abonnementstvang. Man skal blot downloade OK’s app og gå i gang.

Energiselskabet OK har lavet en aftale med Coop om at investere et trecifret millionbeløb i etablering af ladestandere ved dagligvarebutikker i hele landet.

Målet er at skabe Danmarks bedste ladenetværk og sikre en ladeinfrastruktur for alle. Det skriver Coop Danmark i en pressemeddelelse.

SuperBrugsen, Kvickly, Dagli´Brugsen, Fakta og Coop 365

OK, som er Danmarks største tankstationskæde, går med sin hidtil største investering i e-mobilitet sammen med Coop om at skabe Danmarks bedste lade-netværk.

Aftalen betyder, at der i første omgang vil blive etableret 500 ladestandere i forbindelse med SuperBrugsen, Kvickly, Dagli´Brugsen, Fakta og Coop 365 over hele landet.

»Vi er Danmarks førende selskab i at levere drivmidler til personbiler, og vi vil levere det, der til enhver tid efterspørges,« siger Jørgen Wisborg, der er CEO i OK, og fortsætter:

»Det betyder, at vi i øjeblikket investerer massivt i e-mobilitet både i form af hjemmeladebokse og ladestandere i det offentlige rum. Målet er at skabe det bedste lade-netværk i Danmark, og aftalen med Coop om etablering af ladestandere i både store og mindre byer, er et stort skridt i den retning.«

Jørgen Wisborg påpeger, at løsningen vil basere sig på OK’s prisvindende app:

»Det skal være nemt og bekvemt for kunden. Vores ladestandere er for alle, og som udgangspunkt skal kunden bare downloade vores app, og så er man i gang.«

Bliver nemmere for kunderne at køre mindre klimabelastende

Aftalen betyder, at Coop får det største ladenetværk i nær tilknytning til dagligvarehandel i Danmark.

»Denne aftale med OK sker for at gøre det nemmere for vores kunder at køre mindre klimabelastende. Aftalen har vi indgået som en del af vores klimastrategi, hvor vi vil være den mest ambitiøse i vores branche,« siger Kræn Østergård Nielsen, der er siger adm. direktør i Coop, og fortsætter:

»Det gælder for vores egne drift, hvor CO2-udledningen være reduceret med 75 procent i 2025 i forhold til 2018, og i 2030 skal vores drift være klimapositiv. Men det gælder i høj grad også om at gøre det lettere for vores kunder at nedbringe deres klimabelastning.«

For OK er der tale om en investering på et trecifret millionbeløb i lade-infrastruktur ved Coops butikker.

OK har med sine mere end 670 tankstationer landets største netværk af tankstationer i Danmark og bliver nu også det bedst dækkende på landkortet på e-mobilitet. Ladestanderne vil alle kunder kunne benytte. Der er ingen abonnementstvang, kunden skal blot downloade OK’s app og gå i gang.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Coop Danmark). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.