Bilbrand: Mange har ikke kasko og må selv betale

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Zand.News – Serie af bilbrande har ramt Danmark, men det er ikke alle, som har den rette forsikring.

Danmark har de seneste par måneder været ramt af en række af påsatte brande mod biler. Uden en kaskoforsikring kan det koste bilejere dyrt. Det skriver If Skadeforsikring i en pressemeddelelse.

Man må selv erstatte bilen, hvis man ikke har kasko

Natten til torsdag blev der igen sat ild til biler i København, og dermed fortsætter den efterhånden lange række af påsatte brande mod biler, som vi har set flere steder i landet.

Udover den utryghed, som de mange bilbrande forårsager, kan det blive en dyr fornøjelse, hvis man er uheldig at få sat sin bil i brand. For der er ingen erstatning, hvis man ikke har den rigtige forsikring.

»Den lovpligtige ansvarsforsikring dækker kun, hvis man volder skade på andres biler, men ikke skader på eget køretøj. Er man så uheldig at få sat sin bil i brand og har man kun en ansvarsforsikring, så må man selv erstatte sin bil,« forklarer Theis Sørensen, der er skadeekspert i If Skadeforsikring.

Mulighed for enten kasko- eller delkaskoforsikring

Har man derimod en kaskoforsikring, er man dækket, hvis ens bil bliver brændt af.

»Kaskoforsikringen dækker skader, der sker på det forsikrede køretøj, herunder brand. Kan bilen ikke repareres, får bilejeren en kontanterstatning. Er bilen under et år gammel, er erstatningen nyværdien af bilen, ved biler over et år svarer erstatningen til handelsværdien,« siger Theis Sørensen.

Hvis bilens alder og værdi gør det mindre interessant at købe en fuld kaskoforsikring, findes der også en billigere mellemløsning.

»Delkasko har en begrænset dækning i forhold til en almindelig kaskoforsikring, men den dækker blandt andet skader, der er opstået ved brand,« siger Theis Sørensen.

Lad bilen stå på stedet, hvis den bliver brændt af

Er du så uheldig at få din bil sat i brand, skal du straks ringe til politiet og dit forsikringsselskab.

»Ring og lad bilen stå på stedet. Vi skal som forsikringsselskab nok sørge for at få den transporteret væk fra stedet,« siger Theis Sørensen.

Han anbefaler i øvrigt altid at kontakte sit forsikringsselskab, hvis man er i tvivl om hvordan ens bil er dækket.

Øverst: Serie af bilbrande har ramt Danmark. (Foto: If). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.