Bestil en forsker hjem i din stue

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Zand.News – Du kan bestille en forsker til at holde foredrag for din virksomhed, skole, forening, institution eller privat. De eneste betingelser er, at der er et lyttende publikum på mindst 20 personer på ens online-platform.

Invitér en forsker på besøg online og bliv klog på alt fra det ydre rum over søvn til den grønne omstilling. 230 forskere fra hele landet står klar med helt gratis foredrag om den nyeste viden.

De stiller op under videnskabsfestivalen Forskningens Døgn, og alle kan bestille en forsker. Det skriver Forskningens Døgn i en pressemeddelelse.

Forebygger broccoli og hvidløg livsstilssygdomme?

Indoler fra kål, resveratrol fra peanuts eller dialylsulfider fra hvidløg. Det er alle bioaktive stoffer, som kan fremme vores sundhed.

Men kan vi forebygge livsstilssygdomme, hvis vi bare spiser løs af broccoli eller hvidløg? Hvad sker der med vores sundhed og sygdom, hvis man spiser en cocktail af bioaktive stoffer i kosten samtidigt?

Disse spørgsmål og flere bliver besvaret, når Ole Vang, ph.d. og lektor på Institut for Naturvidenskab og Miljø på Roskilde Universitet, tilbyder et online-foredrag om bioaktive stoffer i den plantebaserede kost.

Forskere, der ligesom Ole Vang, brænder for at dele deres viden, står klar til at komme på besøg online i dit hjem, på din arbejdsplads eller et helt tredje sted.

Alle i hele landet kan booke gratis online-foredrag

Alle forskerbesøg foregår i lyset af corona online i år. Til gengæld er foredragene gratis. De kan bestilles gennem Bestil en Forsker-ordningen, som er en del af videnskabsfestivalen Forskningens Døgn.

Uddannelses- og Forskningsministeriet arrangerer festivalen, og i alt er der over 200 forskellige foredrag med forskere fra hele landet at vælge imellem. Eftersom forsker-besøgene i år kun foregår online, kan alle foredragsholdere bookes af alle – uanset bopæl.

Forskningens Døgn er en videnskabsfestival og foregår hvert år i uge 17. I år stiller 230 forskere op med gratis foredrag. Derudover står et væld af arrangører for forskellige events rundt om i landet. Arrangørerne er primært universiteter, uddannelses- og kulturinstitutioner, virksomheder, formidlings- og forskningscentre, offentlige institutioner og organisationer.

»Jeg håber, at der er mange, der vil gøre brug af tilbuddet. Det seneste år har vist alle, hvor vigtig forskningen er. Forskere har i kapløb med tiden udviklet vacciner og behandlingsmetoder for at bekæmpe coronavirus. Hvor ville vi være i dag uden dem?« siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) og fortsætter:

»Bestil en Forsker-ordningen er særlig, fordi den bringer forskningen helt ud til danskerne og gør den endnu mere nærværende. Når det offentlige alene i 2021 investerer 24 milliarder kroner i forskning er det også vigtigt, at folk kan se relevansen uanset, hvem du er, og hvor du bor.«

Kravet er mindst 20 deltager på online-platformen

Du kan bestille en forsker til at holde foredrag for din virksomhed, skole, forening, institution og endda også privat i dit eget hjem. De eneste betingelser er, at man kan stille med et lyttende publikum på mindst 20 personer, og at man har adgang til en online-platform, som kan bruges.

Med henvisning til gældende corona-restriktioner må publikum følge med virtuelt hver for sig eller i mindre grupper, inden for de gældende retningslinjer.

Man kan bestille en forsker frem til den 31. marts. Foredragene afholdes under Forskningens Døgn, der kører fra den 23. og frem til den 29. april.

Se Bestil en Forsker-kataloget på Forskningens Døgns hjemmeside. Her kan du også læse mere om videnskabsfestivalen Forskningens Døgn: http://forsk.dk.

Øverst: Ole Vang, ph.d. og lektor på Institut for Naturvidenskab og Miljø på Roskilde Universitet. (Foto: Forskningens Døgn). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.