Aldersgrænse for pensionistrabat hæves

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Zand.News – »Efterhånden som alderen for folkepension stiger, kommer adgangen til pensionistrabat til at følge den officielle pensionsalder i samfundet. Det er det, der sker den 1. juli 2022,« lyder det fra DSB.

Fra den 1. juli 2022 stiger aldersgrænsen for at opnå pensionistrabat fra 65 år til 67 år, når der rejses med kollektiv transport. Ændringen gælder for alle landets tog- og trafikselskaber og sker som en tilpasning til den gældende aldersgrænse for folkepension, der løbende bliver reguleret. Det oplyser DSB i en meddelelse.

DSB etablerer en overgangsordning

I takt med at alderen for folkepension stiger, bliver retningslinjerne for at opnå pensionistrabatter på rejser i den kollektive transport tilpasset. Personer på tidlig- og sociale pensioner bliver ikke berørt af den ændrede aldersgrænse, der får størst betydning for personer lige under den nye aldersgrænse.

Derfor er der etableret en overgangsordning for personer, der på nuværende tidspunkt har opnået pensionistrabat, men ikke når at fylde 67 inden den 1. juli 2022. Hvis man inden den 1. juli har bestilt et personligt rejsekort med pensionistrabat, så beholder man denne rabat efter skæringsdatoen – også selvom man endnu ikke er fyldt 67 år. Man kan også forny et eksisterende pensionist-rejsekort efter den 1. juli, selvom man ikke er fyldt 67 år.

»Efterhånden som alderen for folkepension stiger, kommer adgangen til pensionistrabat til at følge den officielle pensionsalder i samfundet. Det er det, der sker den 1. juli 2022. Samtidig bliver adgangen til at opnå rabat som pensionist ens på tværs af landet. For kunder, der endnu ikke er fyldt 67 år, og i dag rejser på et Pensionistkort eller Rejsekort “Pensionist”, så er det sikret, at de beholder rabatten, når aldersgrænsen flyttes,« siger Charlotte Saltoft-Kjærulff, der er kundechef i DSB.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: René Strandbygaard / DSB). PM/roke

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.