Facebook vil forebygge chikane mod kvinder med videre

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Facebook tager nye metoder i brug for at forbygge chikane mod kvinder, journalister og andre, som oplever chikane fra falske konti på Facebook.

Det er imod Facebooks fællesskabsregler at mobbe, chikanere og lignende, og brugere kan anmelde det til Facebook, ligesom de kan blokere den pågældende bruger. Anmeldelser kan føre til, at Facebook fjerner indhold, deaktiverer konti og begrænser muligheden for at kommenterer.

Ikke desto mindre kan den blokerede eller sanktionerede bruger blot oprette en ny Facebook-profil, hvorpå han eller hun kan fortsætte chikanen. Derfor introducerer Facebook nogle nye funktioner.

Facebook skal blandt andet kunne genkende og forhindre uønsket kontakt såsom venneforespørgsler og private beskeder via Messenger, når en blokeret bruger forsøger at kontakte en forurettet person via en ny konto.

Desuden bliver det muligt at ignorere en Messenger-besked og flytte den ud af indbakken uden at blokere afsenderen. Det bliver samtidig muligt at læse en besked uden afsenderen kan se, om beskeden er blevet læst.

Facebook vil blandt andet benytte IP-adresser og lignende til at hjælpe med at genkende situationer, hvor en blokeret eller sanktioneret bruger benytter en ny konto til at chikanere den forurettede.

Grafik: Facebook

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.