Sådan hjælper du bedst muligt en misbruger

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Hvis du er pårørende eller nær ven til en misbruger, ved du sikkert, hvor svært det kan være at hjælpe. En af grundene til dette er, at det faktisk ikke er dit job at hjælpe.

Tips og livsstilsstof (Slagelse Media) Selvom du har lyst til at passe på og beskytte den, som du har kær, er det vigtigste at være støttende.

En misbruger har ikke selv valgt sit misbrug, og derfor kan individet heller ikke styre det. Der skal altså ofte nogle professionelle midler til, hvis man skal ud af et misbrug, men derfor kan du alligevel gøre noget.

Find et professionelt tilbud såsom et bosted

Når man står som pårørende eller nær ven, kan det være meget svært og frustrerende ikke at kunne gøre noget direkte, som kan hjælpe individet, som har en afhængighed. Hvis misbrugeren udtrykker ønske om hjælp, kan du være behjælpelig med at finde professionelle tilbud til vedkommende.

Eksempelvis har mange gavn af at komme på et bosted for misbrugere #zandguide, hvor der bliver fokuseret på det enkelte individ.

For at komme på et bosted er det nødvendigt med en henvisning fra kommunen eller et misbrugscenter, og derfor kan du for det første forsøge at hjælpe misbrugeren med at få øjnene op for, at vedkommende har en afhængighed.

Vær støttende i stedet for at prøve at hjælpe

Det er vigtigt, at du som pårørende forstår, at du alene ikke kan hjælpe en misbruger. Det er nemlig hverken dit problem eller din tilgang til afhængigheden, som får din pårørende eller din ven ud af misbruget.

Derimod kan professionelle behandlingssteder som for eksempel et misbrugcenter i slagelse #zandguide sammen med din støtte være med til at få misbrugeren på rette vej.

Som pårørende er din fornemmeste opgave derimod at give plads, at være støttende, at forblive involveret i forholdet og samtidig give plads til, at misbrugeren kan finde sig selv igen.

Øverst: Genrefoto. (Foto: pressefoto). Bureau/red.

I samarbejde med
Bureau Kronberg

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.