Hvordan åbner man en Snap Pack fra Carlsberg?

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Zand.News – Carlsbergs Snap Pack er klar, og det vil spare det danske miljø for 150 tons plast. Men hvordan åbner man den? Da Carlsberg introducerede metalkapslen, måtte de lære befolkningen at bruge en øloplukker. Nu skal vi lære at åbne en limet Snap Pack.

Nu kan danskerne gøre noget, som de aldrig har gjort før: Snappe dåserne fra hinanden i en 6-pack, der er limet sammen i stedet for at være samlet med den sædvanlige plastikfolie.

Det er Carlsberg, der lancerer den nye 6-pack, og dermed kan Carlsberg sammen med forbrugerne spare miljøet for 150 tons plast om året alene i Danmark. Det skriver Carlsberg i en pressemeddelelse.

Carlsberg er det første bryggeri i verden med dåselim

Den ny teknologi har fået navnet Snap Pack, og i disse dage er Snap Pack-forpakningerne på vej ud til kunderne. Carlsberg er den første bryggerikoncern i verden, der lancerer teknikken med at lime dåserne sammen, som har taget tre år at udvikle.

Formålet er at minimere miljøbelastningen fra den meget populære Carlsberg pilsner 6-pack, som bryggeriet hvert år sælger mere end 26 millioner af herhjemme.

»Med Snap Pack kan vi nu give danskerne en virkelig god mulighed for at forbedre miljøet og spare store mængder plastik, når de nyder deres øl. Samtidig tror vi, det vil være en anderledes og sjov oplevelse at stå med en 6-pack, hvor man ikke umiddelbart kan se, hvordan dåserne hænger sammen,« siger Jeppe Boel, Marketing Manager for Carlsberg i Danmark.

Ved at erstatte den traditionelle plastikindpakning med en lille smule lim mellem aluminiumsdåserne reducerer Carlsberg plastikforbruget med op til 76 procent. Når den nye 6-pack er fuldt udrullet, vil den på verdensplan spare miljøet for 1.200 tons plastik om året.

Miljøorganisationen Plastic Change: Et stort fremskridt

I en spørgeundersøgelse lavet af Analyse Danmark for Plastic Change svarer 99 procent, at de finder det vigtigt eller meget vigtigt at begrænse mængden af plastik i naturen; hele 77 procent svarer “Meget vigtigt”.

I miljøorganisationen Plastic Change understreger stifter og direktør Henrik Beha Pedersen, at netop det at reducere unødigt plastikforbrug er den bedste måde at forebygge, at plastik ender i naturen og i havet:

»Det er et rigtig godt initiativ, Carlsberg nu har taget. Med den nye måde at holde øl sammen på vil Carlsberg spare sig selv, forbrugerne og ikke mindst naturen for tonsvis af plastik. Vi håber, at Carlsberg hermed vil inspirere andre virksomheder til at reducere deres plastikaffald, for det er den vej, vi er nødt til at gå, hvis vi ikke skal drukne i plastik,« siger Henrik Beha Pedersen, direktør i Plastic Change.

Brugsanvisningen findes på Snap Packens håndtag

Da Carlsbergs Snap Pack aldrig er set tidligere, er hver forpakning forsynet med en kort brugsanvisning på håndtaget.

Det er for eksempel vigtigt først at dele 6-packen ned gennem midten, så man står med to rækker, før man klikker øllene af, fortæller Jeppe Boel.

»Man skal lige øve sig, men det er faktisk super let, og det er ikke første gang, vi lærer forbrugerne nye veje,« siger Jeppe Boel, Marketing Manager for Carlsberg i Danmark, og fortsætter:

»Tilbage i 30’erne, da vi kom med de første flasker med metalkapsler, indrykkede vi annoncer, der fortalte, hvordan man bruger en øloplukker. Det lykkedes jo meget godt, så det tror vi også, dette vil. Især fordi vi sammen kan gøre en stor og positiv forskel for miljøet.«

Sådan åbner du den nye Snap Pack fra Carlsberg

  • Stil din Snap Pack på et fast underlag og fjern det lille håndtag ovenpå 6-packen
  • Del Snap Packen på midten, så du har to rækker med tre øl
  • Herfra kan hver øl klikkes fri og nydes

Husk at lade limen blive siddende på dåsen, når du afleverer den i pantautomaten, og at aflevere håndtaget i den skraldespand, som du plejer at bruge til plastik-affald.

(Pressefoto: Carlsberg).

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.