Guide til online markedsføring i Slagelse

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Slagelse News (Slagelse Media)I en digital tid er online marketing et buzzword af dimensioner. Men hvordan kommer du som ejer af en mindre virksomhed i gang? Få et par gode tips her.

Mulighederne for at markedsføre dig online er mange. Google Ads, søgemaskineoptimering, Facebook-annoncering – blot for at nævnte et par stykker.

Men ikke blot mulighederne er uanede; ligeså er potentialet. Og du kan få din virksomhed set af de rigtige folk. Til glæde og gavn for din omsætning og bundlinje. Netop derfor bad vi Webbler, et online marketing bureau, om at give os en gennemgang af de forskellige kanaler.

Synlighed, når kunder søger efter dig

Kampen om toppladserne i Google spidser til. Og med god grund: Leder man efter en frisør i Slagelse, er det meget almindeligt at foretage en Google-søgning på netop dette. Her er det typisk de første hjemmesider, der kommer frem, som vinder kunden. Samme tendens gælder i en lang række brancher.

Begrebet kaldes SEO (søgemaskineoptimering, red.) og går i al sin enkelthed ud på at lægge i top. Trods vi kan skrive tusindevis af ord om emnet, får du her tre konkrete tips til at komme i gang:

Start med din sporing. Her kan du med fordel bruge Googles eget sporingssystem Google Analytics; på den måde kan du nemt holde overblik over, hvor mange besøgende du har, hvor de kommer fra og hvordan de klikker rundt på siden. Og faktisk tager Analytics kun to sekunder at sætte op.

Dernæst vender vi blikket mod tekster. Du har allerede tekster på din hjemmeside, håber jeg, og det er et vigtigt element for ikke blot at fortælle brugerne, hvem du er, men også Google. Vi taler her om at få nævnt dine søgeord; altså de ord, du gerne vil være synlig på, når nogen søger i Google.

Sidst, men ikke mindst, bør du bestræbe dig på at få links til din hjemmeside. Trods det lyder besværligt, er det ganske ligetil at gå til: Det kan være, at du er medlem af en erhvervsforening, hvor de nævner din virksomhed som medlem.

Sørg for, at der på selvsamme hjemmeside er indsat et link til din hjemmeside. Lidt frækt kan man sige, at et link tæller som en anbefaling af dit website; og bliver derved et positivt signal i Googles øjne. Husk på, det er Google, der bestemmer, hvem der ligger øverst på hvilke søgninger.

Hvad så med Facebook?

Med titlen som Danmarks (absolut) største sociale medie, er én ting helt sikkert: Jo, også din målgruppe er på Facebook – mere end 3,5 millioner danskere har oprettet sig en bruger.

Den nemmeste måde at komme i gang på er at publicere opslag og lægge billeder ud; for eksempel i anledning af tilbud, nyheder eller fødselsdag for en kollega. Det er en unik mulighed for at kommunikere med din målgruppe. Og det bedste? Det er gratis målt i kroner og øre og derfor velegnet til også helt små virksomheder.

Næste step er den betalte annoncering, og her er Facebooks annonceadministrator “Business Manager” fantastisk detaljeret og giver dig mulighed for nøje segmentering i din målgruppe. Tag for eksempel et ord som retargeting; at målrette annoncer mod dem, der tidligere har besøgt dit website. Det er smart – og kan oprettes af selv ikke-tekniske personer.

Hele hemmeligheden ligger i at have korrekt installeret Facebook Pixel på dit site; et lille stykke kode, som, på nogenlunde samme måde som Google Analytics, sporer besøgstal, adfærd med videre på dit website.

En sådan retargeting-annonce vil være rigtig god at sætte op som det første, fordi du derved rammer plet i din målgruppe; du ved, at folk er interesseret, eftersom de allerede har besøgt dig website. Og det giver et højt marketing-afkast!

Køb dig synlig med Google Ads

Du har måske bemærket dem: De små annonce, der kommer over de organiske søgeresultater på Google markeret med “Annonce”. Det er Google Ads (tidligere Google AdWords, red.), og kan ligeledes være en god investering for dig.

Idéen er, at du udvælger nogle søgeord, som du kan købe dig synlig på; er du en mekaniker i Slagelse, er det nærliggende at byde ind på ordet “mekaniker i Slagelse”. Og bemærk venligst, at jeg skriver, “byder ind på” – for det er netop, sådan systemet fungerer. Et auktionssystem, hvor den, der byder højest, vinder kliks og synlighed, hvis annoncen ellers er i god kvalitet.

Brug for hjælp?

Har du brug for hjælp til online marketing, så tag endelig kontakt til Webbler. Gennem tiden har vi arbejdet med online markedsføring for flere hundrede forskellige virksomheder. De står også klar til at hjælpe dig!


Foto: Webbler.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.