Skal du servere øl, vin eller gin til festen?

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Der findes massevis af gode og lækre drikkevarer, som du ville kunne servere i festlige sammenhænge. Spørgsmålet er selvfølgelig bare, hvilken drik du helst vil servere.

Tips og livsstilsstof (Slagelse Media) Nogle drikkevarer kan måske være bedre egnede i visse tilfælde end andre, og derfor kan du med fordel også overveje, hvilken slags fest du forestiller dig at holde. Her kan du få nogle bud på hvad, du skal drikke, og hvornår.

Øl

Øl er en helt klassisk festlig drikkevare. Det er også en drikkevare, der signalerer et afslappet og hyggeligt forhold til festen. Det er måske også derfor, at det er så almindeligt at “tage en øl” eller måske lidt flere, når der ikke ligger den helt store planlægningen forude for festen.

Du kan selvfølgelig også servere øl til en fest, som du har gået og planlagt, ikke mindst fordi det er en vellidt form for drik, som rigtig mange danskere er glade for.

Gin

Hvis du gerne vil servere noget, der er lidt mere sofistikeret, som samtidig kan sætte skub i den festlige stemning, så er gin et godt valg. Det er en alsidig drikkevare, fordi den kan drikkes på flere måder. En god gin kan drikkes rent og kan faktisk minde om en snaps. Prøv for eksempel en god Jysk Gin Tips og livsstilsstof (Slagelse Media).

Det er også noget, du kan bruge, når du vil lave dine egne cocktails, hvis du er mere til at eksperimentere og måske imponere dine gæster.

Vin

Skal du holde et middagsselskab, så bliver det svært at komme uden om en god vin. Du skal næsten servere en slags vin til maden, men hvilken, du skal servere, kan afhænge meget af, hvad der ellers er på menuen.

Du kender sikkert allerede til parametrene “tør” og “sød”, og så kan du sikkert også kende forskel på rød og hvid. Hvis du alligevel har brug for lidt hjælp til at bestemme, hvad du skal have til maden, så vil du kunne få vejledning hos din lokale vinhandel, og muligvis også i din lokale dagligvarebutik.

Champagne

Hvis du skal fejre en helt særlig anledning, så kan der også være behov for noget lidt særligt at drikke. Til de anledninger, der lægger op til et “tillykke” eller “hurra”, kan du vælge at servere lidt champagne. Det skal selvfølgelig gøres på gammeldags manér med en champagneprop, der flyver af og skyder festlighederne i gang.

En ægte champagne kommer fra distriktet Champagne i Frankrig. Ellers kan man nemlig ikke kalde det sådan, og det er også det bedste, du kan få. Hvis du ikke har penge til den ægte vare, så kan du imidlertid også finde billigere alternativer, der går under betegnelser som “sparkling wine” og “mousserende vin”.

Mocktails

Det kan selvfølgelig også være, at du gerne vil kunne byde dine gæster på noget, der ikke indeholder alkohol, men som er lige så festligt. I så fald skulle du måske lave nogle gode mocktails. De smager ofte ligesom en rigtig cocktail men har bare ingen alkohol i sig.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Pressefoto). Bureau/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.