Hvad skal dine havemøbler være lavet af?

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Når du håbefuldt stiller dine liggestole og terrasseborde frem hvert år, så gør du det formentlig, fordi du ser frem til bedre vejr. Du kan bare ikke altid være så heldig, for før eller siden vil der komme regn og blæst. Så er det enormt vigtigt, at det, du stiller frem, rent faktisk kan holde til dette vejr uden at tage skade.

Tips og livsstilsstof (Slagelse Media) Den bedste idé for dig at sikre, at det hele holder, er ved at vælge de rigtige og mest modstandsdygtige materialer. Nogle af dem kan du læse om her.

Bambus

En af de ting, som du kan vælge at få, er havemøbler bambus Tips og livsstilsstof (Slagelse Media). Dette er et godt valg, fordi det både har et meget fint og naturligt udseende, og så fordi det egner sig godt til at være udenfor. Derudover er det faktisk også bæredygtigt.

Selvom dette faktisk er et meget blødt materiale, så er havemøbler af bambus et godt valg. Det vil nemlig kunne holde til meget mere, end man måske skulle tro.

Vigtigere end det så er havemøbler af bambus et meget komfortabelt valg. De vil nemlig grundet materialet forme sig efter kroppen.

Teak

Hvis du ikke lige vil have havemøbler af bambus, så er et andet godt og naturligt valg også teak. Dette er også et meget populært materiale, ikke mindst til udendørs brug. Det skyldes måske i høj grad, hvor godt det holder.

Teak indeholder en stor mængde naturlig olie, og det er især derfor, det holder, som det gør. Du kan dog med fordel give det en oliebehandling en gang imellem.

Eg

Også eg er et godt valg, når du vil have et sted at tilbringe din tid på terrassen. Du kan nemlig få både borde, stole og mere endnu af netop eg. Dette er også et materiale, der vil give et meget tidløst udseende. Derfor vil disse møbler også ofte kunne stilles indenfor, hvis du skulle have lyst til det.

Vigtigst af alt, er også dette et træmateriale, der kan holde til en hel del.

Plastik

Er du på udkig efter noget, som gør det muligt for dig at sidde ude hele året rundt, så er det måske nærmere et materiale som plastik, du skal kigge efter. Også dette materialer kan nemlig holde til meget, og det er også derfor, at det kan bruges igen og igen.

Selvom de klassiske hvide havestole måske ikke falder i alles smag, så findes der faktisk masser af fine alternativer af plastik, som er flotte at se på.

Sten

Endelig kan du også vælge af gå efter en form for sten. Det kan for eksempel være granit, der både er smukt, tidløst og ekstremt robust. Dette er altså både et materiale, der ikke vil tage skade af hverken vind eller vejr, og så er det også et tungt materiale. Det betyder, at du heller ikke skal frygte, at dine terrassestole flyver væk i en vinterstorm.

Med sten kan du altså trygt lade dit terrasseinventar blive på terrassen hele året rundt.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Pressefoto). Bureau/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.