Sådan tyverisikrer du dit kontor og din virksomhed

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Der er ikke noget værre end at komme ind på kontoret mandag morgen og opdage, at der har været uvelkomment besøg, som har taget for sig af goderne du havde liggende. Så hvad kan du så lige gøre for at sikre dig, at det ikke sker igen. Skribenten har lavet en guide til, hvordan du kan sikre dit kontor bedst muligt.

Tips og livsstilsstof (Slagelse Media) Der er mange muligheder for tyverisikring. Først og fremmest er der tyverialarm og videoovervågning. Du kan øge sikkerheden med tyverimærkning. Det er også en god ide med et sikkerhedsskab. Alternativt kan du sætte udstyret fast.

Hav et tyverialarmssystem og måske videoovervågning

Det er en rigtig god ide at have et tyverialarmssystem, så du får besked, hvis der sker et indbrud i din virksomhed. En tyverialarm gør ikke kun indbrudstyven overrasket ved et højt hyl, som kan være uudholdeligt at være i i længere tid, og som typisk medfører, at tyven stikker af, inden han eller hun er kommet indenfor i din virksomhed.

Tyverialarmen alarmerer også en vagtcentral, der så enten ringer dig op eller sender en vagt ud for at tjekke op på, hvad der er sket. Dette kommer helt an på hvad du har aftalt med vagtcentralen. Du kan kombinere dit tyverialarmssystem med en tågesikring, der er med til at forhindre indbrudstyven i at kunne orientere sig i lokalet, så han eller hun vælger at smutte igen uden at stjæle noget fra det rum.

En tågesikring er især en god ide, hvis du har et sted, hvor du opbevarer mange værdier, som for eksempel i et pengeskab. Tågesikringen vil gøre det sværere for tyven at komme til pengeskabet, men også sværere at orientere sig om at åbne pengeskabet.

Du skal være opmærksom på, at nogle forsikringsselskaber kræver, at du har et kombineret tyverialarmssystem med en tågesikring, før de vil forsikre din virksomhed. Så det er en god ide at undersøge, om dit forsikringsselskab har et sådan krav.

Du bør også have videoovervågning, da det giver politiet mulighed for lettere at kunne identificere indbrudstyven og anholde personen, så personen ikke gør det igen lige foreløbigt. Husk, at du skal skilte med, at du videoovervåger din virksomhed.

Tyverimærkning af udstyr, hvis du vil have det tilbage

Det er vigtigt, at du tyverimærker dit udstyr, især hvis du har mange ansatte, der alle har hver deres computer. Mange kontorlandskaber har måske 30 medarbejdere, som har deres egen bærbar, en eller to skærme, et tastatur og en mus. Alt det kan hurtigt løbe op i en stor sum, som du kan risikere at skulle erstatte, hvis du ikke har forsikret din virksomhed.

Det kan også være svært at få udstyret tilbage igen, hvis du ikke har tyverimærket udstyret. Hvis virksomhedens udstyr er tyverimærket, bliver det derimod mere vanskeligt for en tyv at sælge det videre til en tredjepart. Der findes flere metoder til at tyverimærke dit udstyr, og alt efter hvor værdifuldt det er, kan du vælge, hvilken metode der er vigtigst for dig.

Ved IT-udstyr anbefales det, at du bruger en permanent og slidstærk mærkning, så det ikke bare kan tages af igen. Det er jo ikke så fedt at miste IT-udstyr. Ikke nok med at du mister computeren – dine medarbejdere mister også alt deres arbejde, som ikke er så nemt at erstatte igen. Så sørg for at tyverimærke dit udstyr, hvis du gerne vil have en chance for at få udstyret tilbage igen.

Opbevar dine værdier sikkert i et sikkerhedsskab

Du kan også vælge, at dine medarbejdere skal låse deres computere inde i et sikkerhedsskab hver dag efter arbejde. På den måde gør du det også sværere for en indbrudstyv at få fat på udstyret.

Det kan måske være lidt besværligt for dine medarbejdere at skulle pakke det ind og ud af skabet hver dag. Det er en vurderingssag for dig at finde ud af, om det er en god ide at have denne løsning. Der findes en række forskellige sikkerhedsskabe, som du kan bruge til tyverisikring #zandguide.

Alternativt kan du sætte udstyret fast til inventaret

En sidste ting du kan gøre for at tyverisikre din virksomhed er, at du kan fastgøre dit udstyr, så det ikke bare lige er til at tage med hjem. Det kan være en rigtig god ide i forhold til, hvis dine medarbejdere ikke er helt med på at skulle låse computerne ind i et sikkerhedsskab hver dag. Hvilke kontorartikler #zandguide vil du sikre?

Øverst: Genrefoto. (Foto: PR). Bureau/red.

I samarbejde med
Bureau Kronberg

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.