Sådan øger du medarbejdernes motivation

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Et af de vigtigste midler til en succesfuld virksomhed er motiverede medarbejdere. Når dine medarbejdere føler sig motiverede, er de mere effektive, tilfredse og produktive i deres arbejde og det kan tydeligt ses på bundlinjen.

Tips og livsstilsstof (Slagelse Media) Her får du nogle forslag til, hvordan du kan motivere dine medarbejdere og dermed udnytte dine menneskelige ressourcer bedst muligt.

Vær god til at rose og lytte

Sørg for, at dine medarbejdere føler sig hørt og set. Uanset om de kommer med en idé, noget kritik, en forespørgsel eller en god historie, er det vigtigt, at du lytter til dem og gør noget ved det, som de efterspørger.

Jo mere du kan involvere dine medarbejdere, jo bedre er det for deres motivation i virksomheden. Fortæl ikke kun dine medarbejdere, at din dør altid er åben – du skal også invitere dem ind.

God kommunikation er ideel i en virksomhed. Vær derfor god til at rose dem, når de gør et godt stykke arbejde, og fortæl dem, hvad du synes, at de gjorde godt. Ros og feedback får dem til at føle sig værdsat. Fejr desuden de små sejre, når dine medarbejdere gør noget godt, så de mærker, at de gør en forskel.

God kommunikation med dine medarbejdere både på skrift og i tale skaber klarhed, retning og energi. Fokusér på at være så positiv som muligt, selv når det går dårligt. Dit humør smitter nemlig af på dine medarbejdere. Derfor er det vigtigt, at du er et godt forbillede for dem og viser, hvilken attitude og holdning de bør have til deres arbejde.

Opfordring til flere pauser

Alle har brug for pauser i løbet af en arbejdsdag for at kunne yde sit bedste. Pauser giver nemlig ny energi til hjernen. Mange glemmer dog hurtigt at holde dem og risikerer dermed at køre sig selv trætte hurtigt.

Derfor bør du stille gode pausemuligheder til rådighed. Sørg for eksempel for, at personalekøkkenet er indrettet med bord, stole og en kaffemaskine, så dine medarbejdere kan tage en lille kaffepause væk fra deres kontorplads.

Stil udendørs askebægre #zandguide til rådighed for rygerne. Det vil gavne alle, at der er mulighed for at smide cigaretterne ud.

Som alternativ til kaffe og te kan du også sørge for at have andre drikkevarer såsom sodavand, danskvand og juice. Energikilder som for eksempel frugt, energidrikke eller koffeinpiller #zandguide til de ekstra lange arbejdsdage kan også være en god mulighed i de travle perioder.

Giv medarbejderne ansvar

Jo mere ansvar dine medarbejdere føler, at de har, jo mere motiverede føler de sig. Det giver dem en følelse af, at de har en stor værdi i virksomhed og er med til at gøre en forskel i udviklingen af virksomheden. De vil samtidig føle at de har indflydelse på resultaterne.

En positiv indflydelse på virksomhedens resultater gør os glade, og glade mennesker er mere produktive, engagerede, kreative, innovative og ikke mindst motiverede.

Sørg også for at skabe en kultur, hvor medarbejderen selv har indflydelse på, hvordan vedkommende arbejder bedst. Giv alle frihed til selv at styre deres arbejdsdag, så de arbejder på de tidspunkter, hvor de er mest motiverede.

Lad dem møde og gå, når de har lyst – så længe, at de når deres arbejde. En undersøgelse viser nemlig, at følelsen af kontrol påvirker os positivt og giver mere motivation.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Pressefoto). Bureau/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.