Renovering: Hvad ved du egentlig om ståltage?

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Der er mange myter om ståltage, men de fleste er falske. Dog er det ikke en myte, at det er billigere at lægge et ståltag.

#zsnguide på Slagelse News (Slagelse Media)Hvis projekt “nyt tag” står for døren, kan du med fordele læse med her. Det er nemlig på tide at komme myterne om ståltage til livs, da ståltaget har mange gode egenskaber at byde på. Det bør tages med i overvejelserne, når man overvejer nyt tag.

Velkendte myter om ståltag

For hvad ved du egentligt om ståltage? Der findes mange myter om, hvad et ståltagTips og livsstilsstof på Slagelse News (Slagelse Media) er, og du kan se et lille udpluk af dem herunder:

Regnen larmer på ståltaget! Falsk. Myten stammer fra gamle dage, hvor der normalt ikke var isolering under taget. Det er der altid i dag, og derfor larmer regnen på et ståltag ikke mere end andre typer af tag.

Ståltage bruges kun som lappeløsning! Falsk. Årsagen, til at denne myte er opstået, skyldes, at ståltaget ofte lægges direkte oven på det eksisterende tag – men den bruges altså ikke til blot at lappe hullerne. Det gamle tag bliver blot liggende som en ekstra isolering.

Ståltage er billige og holder ikke så længe! Både sandt og falsk. Ståltaget kan være en billigere løsning, men det skyldes ikke materialeprisen, som ligner de øvrige tagtyper. Den billige pris skyldes, at taget er nemt og hurtigt at lægge.

Det er også en myte i forhold til holdbarheden. De danske tagproducenter går ikke på kompromis med kvaliteten, og derfor holder ståltage ofte ligeså lang tid som andre typer af tage. Faktisk gives der op til 30 års garanti på ståltage.

Hvorfor vælge et ståltag?

Nu, hvor myterne er aflivet, er det passende at trække en række af de mange fordele frem, der er ved at vælge et ståltag.

En af de væsentlige fordele, som får mange danskere til at overveje ståltaget, er de mange muligheder for at sætte sit personlige præg på boligen – ståltaget produceres i en lang række udtryk, som passer til både klassiske huse fra 1960’erne og til nymoderne huse.

Øverst: Genrefoto. (Foto: PR). Bureau.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.