Hvordan får man visum til Danmark fra Thailand?

Læsetid: 3 min.

Måske har du været på ferie i Thailand, hvor du har mødt mand eller en kvinde, som du ønsker at invitere til Danmark. Så opstår spørgsmålet: Hvordan søger man om visum til Danmark fra Thailand?

Tips og livsstilsstof (Slagelse Media) Der er flere forskellige former for visum til Danmark. Der er blandt andet au pair-visum, forretningsvisum og turistvisum. Hvis der er tale om en bekendt, en kæreste eller et familiemedlem, så hedder det et besøgsvisum.

Visum til Danmark for kæreste, ægtefælle og familie

De fleste thaiere, som besøger Danmark, kommer som turister og rejser i grupper. Der er nogle særlige regler for denne form for rejsende, og deres rejsebureau vil hjælpe dem med at søge et turistvisum #zandguide. De fleste turister rejser sammen med en eller flere bekendte eller deres ægtefælle, og de eller deres ægtefælle har en solid og stabil indtægt.

En anden gruppe er thaiere, som er kæreste med en herboende dansker. De har måske mødt hinanden på internettet, hvorpå de har mødt hinanden i Thailand, og nu vil de mødes i Danmark. De kan også have lært hinanden at kende i Thailand.

Ofte er der tale om en thailandsk kvinde og en dansk mand, men det kan også være omvendt, ligesom det kan være homoseksuelle. Der er nogle særlige regler for visum til Danmark, hvis man er kærester (eller forlovet).

Man skal være ægte kærester og have mødt hinanden

Visumpraksis siger, at: “kærester som udgangspunkt kan meddeles visum på trods af en svag tilknytning til hjemlandet, da risikoen for, at ansøgeren vil søge om opholdstilladelse i disse tilfælde, knytter sig til familiesammenføringsreglerne.”

Man skal være ægte kærester og ikke blot internet-kærester. Man er ikke kærester, hvis man kun har kendt hinanden i tre dage.

Krav til at få besøgsvisum til en kæreste:

  • I skal være rigtige kærester
  • I skal have mødt hinanden fysisk
  • I skal kende til hinandens personlige forhold
  • I bør have billeder, hvor I er sammen
  • Hun skal have en invitation
  • Hun skal have 1.750 baht x opholdsdage i Danmark i sin bank
  • Hun skal have en rejseforsikring samt en rejseplan/flyreservation
  • Hør om krav til et visum til Danmark fra Thailand #zandguide.

Husk at læse hendes visum korrekt, når det modtages. Ulovligt ophold i Danmark straffes med karantæne.

Et visum angiver den periode, hvor det er gyldigt, og man må ikke være i Schengen, når det ikke er gyldigt. Det angiver også antallet af tilladte opholdsdage, og ankomstdag tæller som 1 dag. Bemærk, at flyselskabet normalt vil afvise en passager, som rejser uden returbillet.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Pat138241 / iStock). Bureau/red.

I samarbejde med
Bureau Kronberg

Fortæl din mening:

Kommentarer