Her er dine muligheder for økonomisk hjælp

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

At få hverdagen til at gå op i en højere enhed kan være en større udfordring end som så – ikke mindst når det kommer til økonomi og forbrug. Derfor vælger mange at benytte sig af de mange rådgivningstilbud i Slagelse og omegn.

Tips og livsstilsstof (Slagelse Media) Der findes ingen officiel definition på en sund økonomi. Man kan dog med rette være tilfreds med sin økonomiske situation, hvis ens indtægter og udgifter balancerer.

Mangler du netop denne vigtige balance, så vil du sandsynligvis finde interesse i de mange tilbud om økonomisk hjælp, herunder gældsrådgivning.

Start med gratis økonomirådgivning

De færreste økonomirådgivere arbejder gratis. Der findes dog en håndfuld muligheder for at få rådgivning og sparring uden at skulle betale en høj timeløn.

Disse muligheder kan du med fordel starte med at udforske, så du på den måde kan holde dine udgifter nede.

I dette afsnit vil du blive præsenteret for nogle af de aktuelle tilbud på området.

Økonomirådgivningen i Slagelse kommune

Økonomirådgivningen hører til blandt de mest populære rådgivningstiltag i Slagelse og omegn inden for det privatøkonomiske område.

Organisationen hjælper primært folk, der er bagud med huslejen, mangler et økonomisk overblik eller har svært ved at få pengene til at række. For at få adgang til rådgivningen er det et krav, at du tilhører en af fem udvalgte boligorganisationer.

Forbrugerrådet Tænks særlige rådgivning

Forbrugerrådet Tænk står også til rådighed for dig, der søger gratis økonomi- og gældsrådgivning. For at kunne få gavn af denne rådgivning skal du have en stor gæld, et lavt rådighedsbeløb og/eller en lav indkomst.

Som udgangspunkt er det nemmest at sende en mail eller ringe til rådgiverne, men det er som regel også muligt at aftale et personligt møde. Det er lidt af en temperamentssag, hvad der fungerer bedst.

Har du blot nogle basale spørgsmål, så vil det sagtens kunne fungere at holde kommunikationen via telefon og mail.

Er du bosat i Slagelse eller omegn, så skal du være villig til at sætte kursen mod København, Nykøbing Falster eller Ringsted, hvis du foretrækker personlig rådgivning.

Mange gratis hjælpeguides og videoer

Internettet rummer også et væld af hjælpeguides- og videoer. Disse guides kan handle om alt fra at lægge et budget til at indfri en dyr gæld på den hurtigste og/eller billigste måde.

Via nettet kan du blandt andet få svar på følgende spørgsmål:

… og spørgsmålene fortsætter i en lind strøm.

Man kan i princippet godt kalde internettet for ét stort bibliotek med en verden af bøger på hylderne.

Der er vel at bemærke tale om både mere og mindre troværdige bøger. Det forholder sig nemlig sådan, at alle kan bruge internettet som talerør – såvel fageksperter som alle andre.

Derfor er det vigtigt, at man er kildekritisk, når man søger viden og inspiration via den digitale verden.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Tumisu / Pixabay). Bureau/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.