Fibernet er fremtidens internet

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

I dag bruger mange mennesker internettet rigtig meget. Der streames film og TV, der spilles spil, og der streames musik. Disse ting kræver en hurtig og stabil internetforbindelse. Derfor får mange mennesker fibernet. Det sikrer nemlig, at en hel familie kan være online på samme tid, uden at forbindelsen bliver belastet.

Tips og livsstilsstof (Slagelse Media) Men man behøver ikke at vælge den højeste hastighed for at kunne streame og game i moderate mængder. Faktisk kan man spare penge ved at vælge netop den hastighed, som passer til ens dataforbrug.

På grund af de mange fordele ved lynhurtigt bredbånd, er energiselskaberne i Danmark i gang med at sørge for, at flere danskere i den nærmeste fremtid kan få glæde af lynhurtigt fibernet. Energiselskaberne har næsten investeret 3 milliarder kroner i hurtige forbindelser.

Den rette hastighed giver billigt fibernet

Det er fibernet hastigheder, der afgør, hvor meget du skal betale. Jo højere hastighed, du vælger, jo mere skal du betale. Ved for eksempel at gå til Tjekditnet.dk og indtaste din adresse kan du finde ud af, hvilken hastighed der passer til din husstand. Så laver du en fibernet test. Energistyrelsen står bag denne hjemmeside, som bl.a. giver dig et overblik over forskellige fibernet udbydere og fibernet priser Tips og livsstilsstof (Slagelse Media).

En lav hastighed på 50 Mbit koster omkring 250 kroner per måned. Den hurtigste hastighed på 2500 Mbit koster omkring 600 kroner per måned.

Det er derfor en fordel at vælge den hastighed, der passer bedst til dit behov. På den måde undgår du at betale for meget for en hastighed, du reelt ikke har brug for. Det er den bedste måde at få billigt fibernet på.

Fibernet er lynhurtigt og giver mange muligheder

Det er lys, der transporterer fibernet. Derfor er det meget hurtigt og kan holde til, at en hel husstand på for eksempel fem personer ser film, hører musik eller spiller spil online på samme tid og har alt fra computer til mobil og iPad tilkoblet internettet. Fiber har altså en høj stabilitet og kapacitet.

Med fiber får du også meget hurtige upload- og downloadhastigheder. Det vil sige, at du kan dele billeder, videoer og filer hurtigt uden problemer samt spille spil og streame.

Når du har en fibernet forbindelse, bliver din forbindelse ikke forstyrret af andres. Forbindelsen bliver heller ikke forstyrret af høje bygninger eller skovområder. Og selv hvis internetcentralen er langt fra din adresse, skal du ikke være bange for, at din forbindelse bliver langsom.

Mange internetudbydere tilbyder fibernet pakker og fibernet abonnementer, hvor der følger ekstra fordele med ud over en hurtig forbindelse – som eksempelvis sikkerhedspakker til computer, mobil og iPad, gode routere samt hjælp til opsætning. Så hvis du kan få fibernet på din adresse – det er det nemlig ikke alle, der kan – og gerne vil have et godt fibernettilbud, kan du med fordel kigge efter goder som disse.

På grund af alle disse fordele vil danskerne meget gerne have fibernet. Og selskaber arbejder heldigvis på at gøre det muligt for flere danskere at få fibernet. Og forhåbentlig får borgerne i Slagelse Kommune det også i den nærmeste fremtid.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Pressefoto). Bureau/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.