Skat: Husk at angive kørselsfradraget

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Slagelse.News – For andet år i træk skal pendlerne selv indtaste deres oplysninger om kørselsfradrag i årsopgørelsen.

Cirka 200.000 borgere i Region Sjælland gjorde i 2020 brug af kørselsfradraget. Skattestyrelsen minder om, at pendlerne igen i år selv skal huske at oplyse om fradraget, når årsopgørelsen åbner midt i marts. Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

Kørselsfradrag er ikke fortrykt på årsopgørelsen

Når årsopgørelsen åbner den 14. marts, skal de omkring 200.000 pendlere i Region Sjælland, der gjorde brug af kørselsfradrag i 2020, igen logge ind på TastSelv.dk og oplyse Skattestyrelsen om deres kørsel i 2021.

»Kørselsfradraget er det oftest anvendte fradrag, og det er ikke fortrykt på årsopgørelsen. Så når vi åbner årsopgørelsen, er det derfor med en klar opfordring til, at borgerne logger ind på TastSelv og får tastet deres oplysninger ind, så de får et korrekt fradrag,« siger underdirektør i Skattestyrelsen, Jan Møller Mikkelsen.

Det er muligt at få kørselsfradrag, hvis der er mere end 24 kilometer til og fra arbejde. Det gælder uanset, om man har skiftende arbejdssteder, eller hvordan man vælger at befordre sig, så længe der er tale om kørsel i forbindelse med et lønnet arbejde, hvor der betales AM-bidrag

I Slagelse Kommune har 17.969 borgere kørselsfradrag ud af 70.049 skattepligtige borgere. Det betyder, at 26 procent af skattepligtige borgere har et kørselsfradrag.

For andet år skal pendlere selv oplyse kørselsfradrag

Det er andet år i træk, at pendlerne selv skal indtaste deres oplysninger om kørselsfradrag i årsopgørelsen. På skat.dk hjælper en regnemaskine med måned for måned at vise det normale antal arbejdsdage, som en borger typisk har. Beregneren minder desuden om, at dage uden kørsel som fx ferie, sygedage og hjemmearbejdsdag ikke skal tælles med, så det bliver lettere at oplyse den faktiske kørsel korrekt.

»Sidste år introducerede vi et nyt system i TastSelv, hvor pendlerne selv skal oplyse om deres kørsel. Det er med til at give en mere præcis beregning. Helt konkret skal pendlerne oplyse tre ting: Hjemmeadressen, adressen på arbejdspladsen og antallet af dage, der er kørt. Så udregner systemet automatisk fradraget,« siger Jan Møller Mikkelsen.

I 2020 fik pendlere med kørselsfradrag i Region Sjælland i gennemsnit et fradrag for cirka 19.300 kroner. Kørselsfradraget udbetales ikke, men indregnes i årsopgørelsen. Fradragets værdi er cirka 26 procent. Der sparers med andre ord cirka 260 kroner i skat, hvis kørselsfradraget er 1.000 kroner.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Pasja1000 / Pixabay). PM/roke

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.