Byg bæredygtigt i Hylleparken og andre steder

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Lige nu er der flere ledige grunde i Hylleparken, hvor du har mulighed for at bygge sin drømmebolig. For at følge tidens store trends vil skribenten guide jer til, hvordan I kan bygge et mere bæredygtigt hus. Der er masser af muligheder for at tænke på miljøet, når man bygger nye boliger.

Bæredygtigt byggeri er vejen til et bedre klima

#zsnguide på Slagelse News (Slagelse Media)Det er næppe gået nogens næse forbi, at vi skal passe bedre på klimaet. Og vores boliger er en stor synder i forhold til klimaet. Det gælder, når vi bygger nyt, men også det efterfølgende forbrug. Derfor er det vigtigt, at vi forsøger at gøre vores hjem så miljørigtige som overhovedet muligt.

Der er masser af muligheder for at bygge et mere miljøvenligt hus på de tomme grunde i blandt andet Hylleparken. Her kan du for eksempel vælge at få et træpillefyr.

Det er et godt alternativ til den ellers meget forurenende brændeovn. Herefter kan du bestille træpiller 8 mmTips og livsstilsstof på Slagelse News (Slagelse Media) til at blive leveret til døren. Der er i det hele taget mange småændringer, som du kan tage fat på for at passe bedre på miljøet.

Bambus i stedet for træ er langt mere bæredygtigt

De fleste mennesker tænker, at træ må være et bæredygtigt materiale. Men det er desværre ikke tilfældet. For vores store forbrug af træ har sat sit præg på verdens skove. Fældning har medført, at dyr ikke længere har hjem. Dertil kommer, at træer er uundværlige, hvis vi skal kunne trække vejret og få ilt.

Hvis du vil tænke mere bæredygtigt, er bambus et god alternativ til træ. Bambus er nemlig mere bæredygtigt, da det vokser langt hurtigere og ikke er en mangelvare. Bambus er et hårdt materiale og kan derfor sagtens bruges til gulve eller lignende. Hvis du alligevel ønsker at benytte træ, så kan du sørge for, at træet er FSC-certificeret.

Mursten holder og holder – og de kan genbruges

Mursten, tegl, og beton har i mange år været kendte materialer i byggerier verden over. Før vi tænkte på bæredygtighed, har vi tænkt langt frem i tiden. Alle tre materialer anses for at være gode og bæredygtige med en lang holdbarhed.

Hvis man finder huse til nedrivning kan j-jensen.comTips og livsstilsstof på Slagelse News (Slagelse Media) hjælpe med dette. Herefter kan man genanvende materialer såsom mursten og benytte dem til opbygningen af ens nye hus. Dette er endnu en af de fordele med de tre materialer. De er nemlig genanvendelige og kan benyttes til mange gode ting flere gange.

Isoler gerne med skaller frem for med Rockwool

Normalt har man tænkt Rockwool, når man har skulle tænke på isolering. Men faktisk findes der flere naturmaterialer som for eksempel muslingeskaller, som også isolerer ens bolig rigtig godt.

Hvert år lander der mere end 100.000 tons muslinger, som egentlig går til spilde. I stedet kan man benytte disse til at isolere sin bygning. Skallerne er nemlig både vind- og vandfaste, og så er de naturligvis også vandafvisende.

Energivenlige vinduer giver et bedre indeklima

Der er mange gode grunde til, at du skal sørge for at få ordentlige vinduer. For det første vil du opleve, at din egen energiregning falder. For med de rigtige vinduer bliver varmen holdt inde i huset. Og du slipper for træk samt for kuldebroer.

Du kan få flere forskellige typer energivinduer. Og hvis man vil være rigtig god, så vælger man vinduer af et bæredygtigt materiale. Du kan for eksempel benytte kork, som er et godt genanvendeligt materiale. Du kan også investere i trelagsruder, som også er gode for indeklimaet.

Øverst: (Foto: Geralt / Pixabay). Bureau.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.