Storebæltsbro fylder 20 år sammen med bilist nr. 200 mio.

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Storebæltsbroen fylder 20 år torsdag den 14. juni 2018, og bilist nummer 200 million forventes at passere broens betalingsanlæg lørdag den 16. juni 2018.

Den faste forbindelse, Storebæltsbroen, som kun få ville vide af, er blevet folkeeje. Om kort tid passerer bilist nummer 200 million broen, der har bundet Danmark tættere sammen. Det skriver Sund & Bælt i en pressemeddelelse.

Dagligt 35.000 køretøjer over verdens tredjestørste hængebro

Storebæltsbroen eller rettere Storebæltsforbindelsen, som har verdens tredjestørste hængebro, fylder 20 år den 14. juni 2018. Forbindelsen har i sine tyve år overgået alle forventninger. Siden indvielsen er biltrafikken over broen femdoblet, og nu passerer omkring 35.000 køretøjer broen dagligt.

Modstanden mod at bygge forbindelsen var i sin tid udbredt i befolkningen, men i dag er den en trafikal succes, fordi den bogstavelig talt har knyttet Øst- og Vestdanmark tættere sammen. Det er blevet hurtigere og nemmere at rejse mellem landsdelene, og økonomisk attraktivt.

Prisen har alle dage været billigere end datidens færgebilletter

Prisen for en almindelig tur over den faste forbindelse har alle dage været billigere end datidens færgebilletter, og med den seneste prissænkning fra nytår 2018 og fordelagtige pendlerordninger, er det forventningen, at endnu flere vil benytte Storebæltsforbindelsen.

For erhvervslivet har forbindelsen også betydet store fordele. Varetransporten mellem landsdelene flyder nu langt lettere og billigere, og et stigende antal ansatte i virksomhederne pendler nu over Storebælt. Virksomhederne har fået en konkurrencefordel, og samfundet har opnået store økonomiske gevinster.

Bilist nummer 200 million kører over på lørdag

Den stærke stigning i biltrafikken markerer i øvrigt en ny milepæl, når bilist nummer 200 million kører igennem broens betalingsanlæg i Halsskov. Ifølge prognoserne vil det ske på lørdag den 16. juni 2018. Den heldige bilist vil få overrakt en gave af Sund & Bælts administrerende direktør, Mikkel Hemmingsen.

Læs også: Over en million kunder har fået en BroBizz


Arkivfoto: Søren Madsen / Sund & Bælt

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.