Robotterne kommer til regionens busser

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Region Sjælland vil teste førerløse busser i samarbejde med Movia, da regionen vil løse kollektive trafikudfordringer med busser, som ikke har chauffører.

Førerløse busser kan blive fremtiden i Region Sjælland, og de første forsøg bliver inden døre på et sygehus. Næste fase bliver mellem afdelinger på et sygehus, og den sidste forsøgsfase kan blive mellem sygehuset og for eksempel en togstation eller en busstation.

“Førerløse busser er fremtiden. Derfor er jeg rigtig glad for at vi nu i Region Sjælland kan starte et rigtigt forsøg op. Det er vigtigt at komme i gang, og få testet og skabt et erfaringsgrundlag, for der er ingen tvivl om at vi kan løse mange kollektive trafikudfordringer i fremtiden med førerløse busser,” siger Jens Stenbæk (V), nuværende regionsrådsformand for Region Sjælland.

Regionen vil gerne skubbe op om udviklingen af førerløse køretøjer, især da førerløse busser giver en større fleksibilitet. Region Sjælland håber med andre ord at gå forrest og skabe de bedste rammer inden for udviklingen af førerløs transport.

Movia fortæller videre, at forsøget er vigtigt for Movia og for fremtidens kollektive transport.

“De to mio. kr. fra Region Sjælland skal give viden, om hvordan Movia kan forbedre og udvikle den kollektive transport med de nye førerløse teknologier. Forsøget skal også give viden om, hvordan vi kan skabe gode transportløsninger med den nye teknologi, som passagererne kan bruge. Vi glæder os til at komme i gang,” siger Dorthe Nøhr Pedersen, administrerende direktør i Movia.

De førerløse busser sættes nu i udbud, og regionen forventer, at de første busser kører ud inden for et år.

Foto: kentoh / iStock

 

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.