Dantaxi forhøjer juletaksten for at få mange taxier på gaden

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – Dantaxi opfordrer til, at man bestiller sin juletaxi i god tid. Samtidig forhøjer de taksterne for at sikre så mange taxier som muligt på de travleste tidspunkter.

Dantaxi har travlt i julen, og det gælder især den 24. og 25. december, hvor der kan opstå forsinkelser på de mest eftertragtede tidspunkter.

Derfor opfordrer Dantaxi til, at man bestiller sin taxi i god tid. Der er afsat ekstra personale på deres kundecentre til at modtage julebestillinger i dagtimerne.

»Vi håber, at vores kunder har forståelse for, at der på de mest eftertragtede tidspunkter den 24. og 25. december kan opstå forsinkelser. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at så mange som muligt af vores taxier er på gaden i de dage,« oplyser Dantaxi i en pressemeddelelse.

Taksterne for taxikørsel stiger på særlige dage

Det nye taxilov giver taxiselskaberne mulighed for at indføre en forhøjet takst på særlige dage. Trafikstyrelsens definition af særlige dage er hele døgnet den 1. januar, den 24.-26. december samt den 31. december.

Dantaxi har valgt, at de kun delvist vil udnytte muligheden for takstforhøjelse, ligesom Dantaxi kun vil udnytte en del af tidsrummet på særlige dage til at forhøje taksten.

Det betyder, at den forhøjede takst gælder den 24. december fra kl. 16.00 til den 25. december kl. 06.00 og igen fra den 31. december kl. 16.00 til den 1. januar kl. 06.00.

En stor del af juleaftensdag, 1. juledag og nytårsdag samt hele 2. juledag køres til den almindelige aften- og helligdagstakst.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Dantaxi 4x48
Dantaxi 4x48

Forhøjet takst er 33% lavere end Trafikstyrelsens prisloft

Taksten på særlige dage fastsat til 49 kroner i startgebyr, 20 kroner pr. kilometer og 8,33 kroner pr. minut for en almindelig vogn med plads til fire passagerer.

Dermed er taksten er cirka 33 procent lavere end Trafikstyrelsens fastsatte prisloft på særlige dage, når der tages udgangspunkt i prisen på en standardtur.

Dantaxi indfører den forhøjede takst for at sikre så mange taxier som muligt på gaden i de tidsrum omkring jul og nytår, hvor der typisk er en meget høj efterspørgsel på taxier.

Dantaxi 4×48, der er Danmarks største taxiselskab, betjener blandt andet Skælskør, Korsør og Slagelse.

Læs også: Dantaxi solgt til en tysk-svensk kapitalfond.


Foto: Dantaxi 4×48.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.