Sommerskole blev stor succes

Artiklen er opdateret for 11 måneder siden.

Slagelse.News – Mandag fik børn og unge på Slagelse Musikskole prøvet kræfter med op til fire forskellige instrumenter samt en fælles kor-workshop og efterfølgende koncert.

Slagelse Musikskole bød den 7. august potentielle nye og eksisterende elever velkommen til et nyt koncept for Sommerskole. Med cirka 60 tilmeldte børn og unge i alderen 6-13 år slog de alle deres egne rekorder for sommerskole, og gangene var fulde af liv og musik helt fra morgenstunden.

Børn og unge fik prøvet kræfter med op til fire forskellige instrumenter samt en fælles kor-workshop og efterfølgende koncert. Det skriver Slagelse Musikskole i en pressemeddelelse.

Kort maskingenereret resume af AI/kunstig intelligens: Sommerskole på Slagelse Musikskole blev en stor succes med cirka 60 tilmeldte børn og unge i alderen 6-13 år. Deltagerne fik mulighed for at prøve op til fire forskellige instrumenter samt deltage i en fælles kor-workshop og en efterfølgende koncert. Musikskolen fokuserede på fællesskabet og ønskede at skabe en dag, hvor nye og eksisterende elever kunne mødes gennem musikken. Det nye koncept, hvor deltagerne kunne prøve forskellige instrumentgrupper, blev positivt modtaget af både forældre og børn, og musikskolen planlægger at gentage succesen næste år. Dagen blev afsluttet med en koncert for forældre og søskende.

“Musik er noget vi er fælles om”

Musikundervisning i sig selv kan rigtig meget, og bliver det krydret med fællesskab, kan det endnu mere. Derfor var det musikskolens mission at skabe en dag, hvor nye og eksisterende elever fik lov at møde hinanden på kryds og tværs med musikken som omdrejningspunkt. Skolens slogan er “Musik er noget vi er fælles om”, og det skulle de deltagende gerne opleve på sommerskolen.

I mindre hold fik de deltagende muligheden for at afprøve fire forskellige instrumenter, hvor de lærte et lille stykke musik eller sang, de senere skulle fremføre sammen med resten af eleverne. For elever, der i forvejen går på skolen, blev det en dag med glædeligt gensyn med deres musikkammerater og lærere samt fordybelse i deres instrument.

Det nye koncept overraskede

Ud over at have fokus på det stærke fællesskab, var det vigtigt for musikskolen, at børn og unge, der måske aldrig har haft et instrument i hånden, fik rig mulighed for at prøve kræfter med forskellige instrumentgrupper. Derfor prøvede musikskolen i år et nyt koncept, hvor hver deltager skulle igennem fire workshops inden for enten sang, tangenter, slagtøj, blæs, strygere, akkordeon og guitar/bas.

Det har forældre og børn taget virkelig godt imod i hele kommunen, da skolen havde knap 40 tilmeldinger fra børn/unge, der ikke i forvejen er tilmeldt skolen. Slagelse Musikskole er meget positivt overraskede over den store opbakning til arrangementet, og forventer helt klart at gentage succesen til næste år.

Dagen blev afrundet med en koncert for forældre og søskende i en fyldt koncertsal. Nu ser Slagelse Musikskole frem mod en ny og spændende sæson med en masse både velkendte og nye ansigter.
Læs mere om musikskolens tilbud på slagelsemusikskole.dk.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Slagelse Musikskole). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.