EM på Slotsbjergbybanen bliver en fest for motorfans

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – Slagelse bliver værtsby for tredje afdeling af EM i motocross, som afholdes den 11. og 12. maj 2019 på Slotsbjergbybanen.

Europas motocrosstalenter samles i Slagelse den 11. og 12. maj 2019, når der køres EM for damer samt 65- og 85-klassen.

Motorfans i alle aldre kan se frem til to dage med spænding i højeste gear og chancen for at komme helt tæt på de imponerende maskiner fra teams, som udstiller på dagene. Det skriver Danmarks Motor Union i en pressemeddelelse.

120 europæiske kørere og deres fans sætter gang i motorfesten

Slagelse bliver værtsby for tredje afdeling af EM i motocross, hvor over 120 europæiske kørere og deres fans sætter gang i motorfesten, når der konkurreres i 65 cc og 85 cc samt dameklassen.

Løbet afholdes på Slotsbjergbybanen på Jættehøjvej 8B i Slots Bjergby ved Slagelse. Entré koster 100 kroner for voksne og 150 kroner for weekenden. Børn under 12 år kommer gratis ind.

Læs mere på: slagelsemx.com (pdf).

Event for hele familien med fællesskabet omkring sporten

Danmark stiller op med en række unge talenter, der leverede rigtig gode resultater ved sidste løb i Belgien. Og nu hvor de skal køre med opbakning på dansk hjemmebane, er der god chance for at opleve dannebrog på podiet.

Især Freddie Bartlett fra Slagelse bliver spændende at følge, da han aktuelt fører DM i 65 cc-klassen.

Store løbsdage er normalt kendetegnet af en festlig stemning blandt kørerne og deres fans. Formanden i Slagelse Motocross, Jesper Rasmussen, fortæller dog, at stemningen nok bliver ekstra god i Slagelse.

»I Danmark har vi en rigtig høj standard for vores baner og faciliteter, og det kan mærkes på humøret hos både fans og kørere. Vi har i weekenden cirka 100 frivillige hjælpere fra Slagelse og hele Danmark til at hjælpe til. Det er lige fra 55 baneofficials til billetsalg, salg i boder og så videre,« siger Jesper Rasmussen og fortsætter.

»De vil gøre deres bedste for, at alle får nogle rigtige gode oplevelser med hjem. Selvom det er en konkurrence, er der altid rigtig god stemning, og det er i høj grad et sjovt event for hele familien, hvor man kan opleve fællesskabet omkring sporten.«

Jesper Rasmussen fortæller videre, at eventet har fået stor lokal opbakning fra Slagelse Kommune og lokale sponsorer.

»Slagelse Kommune er en af vores trofaste samarbejdspartnere, og vi har også ved dette event fået tildelt markedsførings støtte, som vi er enormt taknemmelige for,« siger Jesper Rasmussen og fortsætter:

»Ikke kun på grund af den økonomiske støtte som er vigtig for at kunne gennemføre et event i den størrelse, men også fordi det er en stor hjælp til at fremme motorsporten herhjemme. Dertil får vi endnu engang en kæmpe hånd fra lokale sponsorer som Sorø Maskinudlejning, der er hovedsponsor på eventen og som stiller gravemaskiner til rådighed for at gøre banen klar.«

EMX er de Europæiske Mesterskaber i motocross. Den 11 og 12. maj 2019 afholdes EM-afdeling i Slagelse for de yngre aldersgrupper i klasserne 65 kubik (8 til 12 år) og 85 kubik (11 til 14 år), samt EM-afdeling for damer i de store maskinklasser.

Tilskuerne får masser af samtaler med kørere om motorcykler

Når EM kommer til Slagelse, vil der være motorsport for alle pengene. Tilskuerne kan se frem til løb i tre klasser helt ned til de små kørere, som kan blive de næste store motocross-stjerner.

Man kan også komme helt tæt på motorcyklerne og kørere fra store teams som Redbull, KTM, Kawasaki og Yamaha, som står klar til at hilse på de mange motorfans og møde hverdagens MX-familier i ryttergården.

Det er heller ikke tilfældigt, at EM-afdelingerne bliver afholdt i Slagelse. Den lokale motocross-klub har nemlig tradition for at lægge bane til internationale løb, og man ved præcist, hvad der skal til, for at løbene bliver en succes.

Dette junior-EM er det tredje, der bliver afviklet, og derudover har Slagelse MX afviklet to hold-VM for sidevogn og quad, fem individuelle VM for sidevogn samt fire EM for quad siden 2007.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Klaus Rasmussen). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.