Elever på Hashøjskolen undervises i tegneserier

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Slagelse.News – Det bliver et ekstra sjovt skoleår for 5. og 6. klasse på Hashøjskolen i Slots Bjergby syd for Slagelse, for eleverne skal undervises i at lave deres egne tegneserier.

Det bliver et ekstra sjovt skoleår for 5. og 6. klasse på Hashøjskolen i Slots Bjergby lidt syd for Slagelse.

Eleverne skal nemlig være en del af “1 ÅR MED TEGNESERIER”, som er et projekt, der bliver til i samarbejde mellem Dansk Forfatterforening, Hashøjskolen og Slagelse Bibliotek. Det skriver forfatterforeningen i en pressemeddelelse.

Kan tegneserier øge den generelle læselyst?

Børn læser mindre og mindre, og især omkring 5. klasse sker der et alvorligt knæk i læselysten. Det kan der være mange grunde til. Et godt bud er, at det især er i denne alder, hvor litteraturen kommer i skarp konkurrence med digital underholdning om børnenes opmærksomhed.

På Hashøjskolen er eleverne med til at teste hypotesen om, at tegneserier kan øge den generelle læselyst og dermed konkurrere med digitale underholdningsformater. De får derfor et skoleår med tegneserieworkshops og tegneserier i undervisningen.

“1 ÅR MED TEGNESERIER” er et projekt, som Dansk Forfatterforening laver i samarbejde med syv PLC’er (pædagogiske læringscentre/skolebiblioteker) rundt om i landet. Hver skole får besøg af en tegneserieskaber, der skal lave workshops for eleverne på mellemtrinnet. (Kilde: Dansk Forfatterforening).

»Hashøjskolen er glade for at være med i et anderledes projekt, hvor vi undersøger en mere grafisk og billedmæssig tilgang til bøger,« siger Poul Erik Gudiksen, der er skoleleder og tovholder for projektet på Hashøjskolen.

Tegneseriekunstner ud på skolen for at undervise

Den primære aktivitet er en række tegneserieworkshops, som afholdes af tegneserieskaberen Simon Bukhave, der skal undervise 5. og 6. klasse i at lave deres egne tegneserier.

Idéen er, at en kombination af workshops og inkorporering af tegneserier, som en del af den almene læring i fagene billedkunst og dansk kan grave både læse- og tegneserieglæden frem i eleverne.

I det kommende skoleår vil Simon Bukhave undervise 3., 4. og 5. klasse på Hashøjskolen i Slagelse. Han er med i Dansk…

Slået op af Dansk ForfatterforeningMandag den 9. august 2021

Simon Bukhave har arbejdet som illustrator i over 20 år og har illustreret over 70 bøger for børn og unge samt skrevet og illustreret tegneserier til alle aldersgrupper. Hans tegneserieunivers er ofte udformet i en dyster streg, der understreger de eksistentielle temaer, som han arbejder med, og som han er god til at formidle til alle målgrupper. (Kilde: Dansk Forfatterforening).

Øverst: Simon Bukhave. (Foto: Dansk Forfatterforening). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.