ZBC Slagelse-lærer får Politikens Undervisningspris

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – Kristian Nissen Arlet fra ZBC Slagelse-lærer modtager pris for at se og forløse elevernes potentialer. Han har hjulpet en stribe af skolens talentfulde kokkeelever til priser efter priser.

Kristian Nissen Arlet, der er ansat på ZBC, modtog tirsdag Politikens Undervisningspris 2019 for sin evne til at se og forløse elevernes potentialer. Det skriver ZBC i en pressemeddelelse.

Hjulpet en stribe af skolens talentfulde kokkeelever til priser

Kristian Nissen Arlet fra Kokke- og tjenerskolen ZBC Slagelse er noget helt særligt. Igennem flere år har han været manden, der har hjulpet en stribe af skolens talentfulde kokkeelever til priser efter priser i nationale og internationale konkurrencer.

Nu hyldes han selv med Politikens Undervisningspris i erhvervsskolekategorien.

»Om det er sociale, personlige eller faglige udfordringer, eleverne møder op med, så er der ingen tvivl om, at Kristian kan se tværs igennem det og finde potentialer frem, som eleven ikke selv vidste eksisterede, lyder det i begrundelsen fra dommerpanelet.«

Kristian Nissen Arlet er faglærer på kokkeuddannelsen på Kokke- og tjenerskolen ZBC i Slagelse og træner derudover skolens konkurrencehold.

Under Kristian Nissen Arlets vejledning har elever fra skolen vundet guld til DM i Skills de sidste to år, guld ved DM for kokkeelever de sidste fire år, guld ved Nordisk Mesterskab for Kokke i 2018 samt en bronzemedalje til World Skills i 2017.

»Jeg har jo brugt rigtig meget energi og tid på at få andre til at blive de bedste, så det er ret vildt pludselig selv at stå her med hovedprisen. Jeg er meget stolt og glad,« siger Kristian Nissen Arlet i pressemeddelelsen.

Politikens Undervisningspris uddeles i samarbejde med Lundbeckfonden og ud over anerkendelsen modtager Kristian Nissen Arlet en kontant belønning på 75.000 kroner.

Positiv tilgang og faglig motivation smitter af på eleverne

På ZBC er uddannelsesleder på Kokke- og tjenerskolen, Mona Pedersen Lundgren, også meget stolt over, at ZBC nu har papir på, at de har Danmarks bedste erhvervsskolelærer ansat.

»Kristian ser eleven og mennesket bag, og hans positive tilgang og faglige motivation smitter af på eleverne, så de hver dag brænder for at blive bedre og gøre en forskel i køkkenet,« siger Mona Pedersen Lundgren i pressemeddelelsen og forsætter:

»Dermed bliver han et godt eksempel på, hvordan en lærer kan gøre en forskel og forandre verden for en elev og et ungt menneske. Det er det, som vi arbejder på hver eneste dag, og vi er stolte over, at vi ikke kun forløser elevers potentiale, men også har landets bedste underviser.«

Kristian Nissen Arlet (i midten) sammen med de to kokkeelever Magnus Rosendahl (tv) og Mathias Dyhr Rothmann (th), da de vandt DM for kokkeelever. (Foto: ZBC). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.